Toto Wolff suolasi Valtteri Bottaksen – Mercedes-johdosta myös toisenlainen näkemys suomalaisen startista

Mercedeksen F1-ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin ei syyttänyt Valtteri Bottasta Meksikon GP:n startin ongelmista läheskään yhtä voimakkain sanankääntein kuin tallipomo Toto Wolff.

Pääkuvan video: Nämä tapahtumat Meksikon GP:n startissa poikivat paljon kritiikkiä Valtteri Bottakselle ja Mercedekselle. Alla olevalla videolla startin ratkaisuvaiheet eri kuvakulmista.  

Wolff käytännössä nimesi paalumies Bottaksen syypääksi siihen, että Mercedes menetti lähdössä eturivin asemansa. Kolmannesta ruudusta matkaan ampaissut Red Bullin Max Verstappen kuittasi Mercedes-kaksikon, kun hän pääsi luikahtamaan suomalaisesta ohi radan vasenta reunaa pitkin. 

– Niin ei olisi pitänyt tapahtua. Meillä oli kaksi autoa kärjessä, ja jätimme Maxille tilan tulla ulkokautta, Wolff sanoi Sky Sportsilla ja jatkoi aiheesta myöhemmin Mercedeksen lehdistötilaisuudessa:

– Näissä autoissa on vaikea arvioida peileistä, mitä takana tapahtuu. Mutta jos Valtteri olisi ollut enemmän vasemmalla, Max ei olisi päässyt ohi.

Shovlin tunnustaa, että Mercedeksen sisällä hieman pelättiin lähtöä, jossa moni asia saattoi mennä vikaan pitkän alkukiihdytyksen takia. Mersu-pomon mukaan suunnitelma oli tehty, mutta sen toteuttaminen valojen sammuttua on toinen asia.  

– Suunnitelman toteuttaminen on hyvin hankalaa, sillä lähtö ei ole koskaan juuri sellainen kuin olet ajatellut. Olimme tavallaan epäonnisia siinä, että Lewis sai paremman lähdön kuin Valtteri. Kukaan ei oikeastaan saanut huonoa lähtöä, mutta Lewis onnistui hyvin, minkä seurauksena hän nousi Valtterin rinnalle, eikä saanut häneltä imuapua, Shovlin kommentoi. 

– Kun katsoo lähtöä ylävinkkelistä, on helppo sanoa, mitä heidän olisi pitänyt tehdä toisin estääkseen Maxin liikkeen vasemmalta. Mutta realiteetti on se, että tiesimme ensimmäisen kierroksen yhdeksi kipupisteistämme. Kyse ei ollut huonoista lähdöistä, vaan siitä, miten asiat etenivät. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Shovlin nosti esiin myös avausmutkan jarrutuksen, jossa radan puhtaalla puolella ajanut Verstappen teki eron Mercedes-kaksikkoon. 

– Max onnistui siinä loistavasti. Olimme heikkoja myös sillä osa-alueella, sillä emme pystyneet jättämään jarrutusta tarpeeksi myöhälle. 

Mercedeksen kilpailu vaikeutui entisestään avausmutkassa, kun Bottas putosi joukon hännille McLarenin Daniel Ricciardon osuttua hänen autonsa perään

– Kun huomasimme, että Max ajaa Lewisilta karkuun ja (Red Bullin Sergio) Perez pysyy Lewisin vauhdissa, käänsimme tavoitteemme kakkospaikan säilyttämiseen mahdottomalta tuntuneen voitontavoittelun sijaan, Shovlin summaa. 

Mercedes onnistui tässä, sillä Hamilton tuli toiseksi reilun sekunnin erolla Pereziin. Bottas oli lopulta 15:s. 

Lue myös:

    Uusimmat