Toto Wolffilta kuultiin tyly viesti Valtteri Bottakselle – puhuu nyt eri sävyyn: "Kyse ei ole hänen kyvyistään"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin tiimiradioon laukoma käsky Valtteri Bottakselle viittasi siihen, että hän olisi ollut tyytymätön suomalaiskuskinsa tahmeaan vauhtiin Venäjän F1-kisassa. Pomon mukaan kyse ei ollut Bottaksen kykyjen epäilemisestä.

Wolffin ääni kuului tv-lähetyksessä sen jälkeen, kun Bottas oli viettänyt tuskallisen pitkän ajan lähtökohtaisesti hitaampien kuskien takana. MM-pisteet olivat kaukana, ja samaan aikaan Red Bullin Max Verstappen oli jo kaukana edellä.

– Valtteri, hoida nuo kaverit edeltäsi, jotta pääset pisteille, Wolff sanoi käskevään sävyyn.

Lopulta pistelle pääsyyn tarvittiin iso muutos säätilassa. Bottas vaihtoi ajoissa välikelin renkaat ja nousi lopulta viidenneksi.

Tallipomo Wolffilla oli muutamia tunteja kisan jälkeen erilainen näkemys Bottaksen aikaansaannoksista.

– Meidän täytyy pystyä tarjoamaan Valtterille sellainen auto ja voimayksikkö, joilla hän pystyy ohittamaan muita. Olemme nähneet, ettei kyse ole hänen kyvyistään, koska Monza oli loistava, Wolff viittaa Bottaksen loistavaan nousuun Italian GP:n rangaistuksen jälkeen.

– Täällä vain jostain syystä, se nähtiin jo Lewisin kohdalla, auto oli vaikeuksissa aliohjautuvuuden kanssa. Jos auto aliohjaa, et voi päästä tarpeeksi lähelle. Lewis ei pystynyt ohittamaan edellään olleita, ja sama tapahtui Valtterille.

Mercedeksen vauhdin luulisi riittävän hyvin heikompien autojen ohittamiseen, mutta todellisuudessa auto on yhtä lailla ongelmissa joutuessaan ruuhkan keskelle.

– Nyt meidän täytyy vain ymmärtää, miksi autosta puuttuu kilpailukykyä ruuhkassa, ja sitten taas se pärjää hyvin vapaassa ilmassa, Wolff hämmästelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja