Valtteri Bottakselle uusi loistosauma? Max Verstappenille kaavaillaan vielä isompaa rangaistusläjää

3:18
Video: Lewis Hamilton palaa varikolta radalle, osuu yhteen Max Verstappenin kanssa

Red Bullin Max Verstappen kuittasi itselleen lähtöruuturangaistuksen F1-kauden seuraavaan kisaan Venäjälle. Verstappen kolaroi Mercedeksen Lewis Hamiltonin kanssa Italian GP:n keskivaiheilla. Verstappenin rangaistus saattaa johtaa vielä isompaan kierteeseen.

Verstappen todettiin syylliseksi Italian GP:n kohukolariin, jossa hänen Red Bull -autonsa kiipesi Hamiltonin Mercedes-menopelin päälle. Törmäys päätti molempien kuskien kisan.

Tuomaristo näki, että Hamilton oli mutkassa edellä ja Verstappenin olisi pitänyt väistää häntä.

Red Bull pohti jo Monzassa lähtöruuturangaistusten ottamista. Verstappen kun on aivan moottoripalasten rangaistusrajalla.

Red Bull vetäytyi vielä Monzassa, eikä se lähtenyt samalle linjalle kuin Mercedeksen Valtteri Bottas.

Uusi sauma tarjoutuu Venäjän Sotshissa, missä pitkät suorat takaavat hyviä ohitusmahdollisuuksia.

Italian kohukolarista tullut rangaistus voi hyvinkin povata sitä, että Verstappen ottaa käyttöönsä uuden moottorin Venäjällä.

Tämä taas voi hyvinkin johtaa siihen, että Mercedes seuraa perässä. Samalla tavalla kuin Verstappen, myös Lewis Hamilton on aivan rangaistusrajoilla.

– Sotshi on ollut Mercedeksen valtakuntaa. Mutta olemme päässeet lähemmäs kaikilla muillakin radoilla, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko pohti Monzassa.

Verstappenin ja Hamiltonin potentiaaliset rangaistukset tarjoaisivat Valtteri Bottakselle loistosauman voittoon. Bottas oli mainiossa iskussa viikonloppuna Monzassa, missä hän voitti lauantain sprinttikilpailun. Sunnuntaina hän nousi joukon perältä kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja