Valtteri Bottaksella surkuhupaisa lähtökohta aika-ajoon: "Ihan sama mitä olisin tehnyt"

Valtteri Bottaksen tilanne ennen Belgian GP:n aika-ajoja oli varsin erikoinen: hän tiesi lähtevänsä sunnuntain kisaan 14. lähtöruudusta, vaikka ajaisi ykköseksi.

Peräti seitsemän kuljettajaa sai isot lähtöruuturangaistukset Belgian kisaan sallitun määrän ylittävien moottori- ja vaihteisto-osien vaihtamisesta. Joukossa olivat myös paalupaikka-ajan ajanut Red Bullin Max Verstappen sekä neloseksi sijoittunut Ferrarin Charles Leclerc.

Bottaksen tilanne kuitenkin poikkesi kuudesta muusta rangaistusta kuskista sillä, että häntä ei rangaistu pudottamisella ”lähtöruudukon perälle”. Bottas sai moottoriosista 15 lähtöruutua ja vaihdelaatikon osista viisi lähtöruutua rangaistusta, mutta näitä ei lasketa yhteen rangaistuksia jaettaessa.

Näin hän oli siis varmuudella kuuden kovemmin rangaistun kuskin edellä, muttei kuitenkaan pystynyt taistelemaan yhtään 14. ruutua paremmasta sijoituksesta. Bottas ajoi vahvaa kierrosta, mutta jätti senkin kesken tarjottuaan vain imuapua tallikaverilleen Guanyu Zhoulle.

– Yritin auttaa tallikaveriani pääsemään läpi kakkososioon, mikä onnistuikin. Hän kuitenkin pystyy starttaamaan paremmalta sijalta, mihin minä en pysty, Bottas kommentoi F1TV:lle.

– Ihan sama, mitä olisin tehnyt, niin olisin lähtenyt kisaan 14. lähtöruudusta huomenna. Yritimme siis tehdä vain tiiminä töitä.

Bottaksen kisaviikonloppu on ollut todella rikkonainen. Perjantain ensimmäiset treenit jäivät häneltä kokonaan väliin moottorin hydrauliikkavuodon takia ja toisissa treeneissä tihkusade tuli pilaamaan päivää. Siksi Alfa Romeon kisavauhti on vielä tässä kohtaa täysi arvoitus.

– En ole oikein ajanut tänä viikonloppuna, joten katsotaan huomenna, mutta tietysti säädöt on suunnattu täysin kisaa varten. Kysymysmerkkejä on paljon, mutta toivon, että voimme nousta 14. sijalta, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat