Mainos

Valtiovarainministeriö esittelee uuden talousennusteensa – monet laatijat ennakoineet kasvun luultua nopeampaa hidastumista

Valtiovarainministeriö (VM) esittelee uuden talousennusteensa tänään. Ministeriö voi joutua tarkistamaan alaspäin arviotaan Suomen talouskasvusta.

Edellisessä ennusteessa kesäkuussa ministeriö arvioi Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 1,6 prosenttia ja ensi vuonna 1,2 prosenttia.

Alkukesän jälkeen heikkoja talousuutisia on kantautunut etenkin Euroopasta. Viime viikkoina monet talousennusteiden laatijat ovat ennakoineet, että Suomen talouskasvu on hidastumassa aiemmin luultua nopeammin.

Synkimmän ennusteen on tarjoillut OP-ryhmä, jonka mukaan bruttokansantuote kasvaa ensi vuonna vain puoli prosenttia. Danske Bank haarukoi ensi vuodelle 0,8 prosentin ja Nordea tasan yhden prosentin talouskasvua.

Uudessa ennusteessa mukana syyskuun budjettiriihen päätökset

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) kommentoi elokuun lopulla, että Suomen kasvuluvut saattavat pian alkaa nollalla.

Kesäkuun ennusteessa VM ei pystynyt ottamaan huomioon pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen talouslinjauksia, koska hallitus oli vasta aloittanut työnsä eikä konkreettisia päätöksiä ollut tehty.

Nyt julkaistavaan uuteen ennusteeseen on saatu mukaan syyskuun budjettiriihen päätökset, jotka koskevat valtion ensi vuoden budjettia tai lähivuosien julkisen talouden kehyksiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja