Valtiokonttori teki Esperille selvityspyynnön: Onko sotainvalideja ja sotaveteraaneja hoidettu asianmukaisesti?

Valtiokonttorilla on puitesopimus sota- ja sotilasinvalidien hoitopalveluista ja sotainvalidien, sotaveteraanien ja erityisryhmien kuntoutuspalveluista vuosille 2018 - 2022.

Puitesopimuksessa on mukana yli 30 hoitopalvelujen ja lähes 50 kuntoutuspalvelujen tuottajaa. Myös Esperi Care Oy kuuluu sopimuksen palveluntuottajiin.

Puitesopimuksen laatuvaatimukset ovat tiukat. Koska asiakkaiden keski-ikä on noin 95 vuotta, edellytetään erityisen paljon asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamista palveluja tuotettaessa.

Valtiokonttori päättää jatkosta

Esperin Hoitokoti Ulrikassa, jonka toiminnan Valvira on keskeyttänyt, ei ole, eikä ole ollut yhtään henkilöä hoidettavana Valtiokonttorin korvaamana.

Valtiokonttori suhtautuu äärimmäisen vakavasti tietoihin asiakkaiden turvallisuuden vaarantumisesta puitesopimustoimittajan toimipaikassa.

Valtiokonttori on tehnyt Esperille kirjallisen selvityspyynnön ja ollut yhteydessä Valviraan, jotta Valtiokonttorin korvaamana hoidettavana olevien asiakkaiden turvallisuus ja palvelun laatu voidaan varmistaa. Valtiokonttori päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä saamiensa selvitysten perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat