Valtio saa 800 miljoonaa euroa Solidiumilta

Valtion pörssiyhtiöomistuksia hoitava Solidium maksaa valtiolle 800 miljoonaa euroa osinkoina ja pääomapalautuksena. Määrä on 140 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten. Solidiumin tilikausi päättyi kesäkuun lopussa.

Solidiumin tilivuosi sujui kuitenkin heikommin kuin edellinen, sillä sijoitusten tuotto putosi 15 prosenttia miinukselle osakekurssien heikentymisen vuoksi.

Tilikauden voitto jäi 131 miljoonaan euroon, kun edellisellä tilikaudella voittoa kertyi 530 miljoonaa euroa. Solidium sai itse osinkoja 400 miljoonaa euroa. TeliaSoneran osakkeiden myynnistä kertyi tuntuvat myyntivoitot. Vastapainoksi Solidium sijoitti rahaa Outokumpuun, Outoteciin ja Metsoon.

Tulosta painoi eniten Rautaruukin osakkeiden arvoon tehty yli 400 miljoonan euron alaskirjaus. Perusteena alaskirjaukselle oli se, että Rautaruukin osakkeen arvo on pysytellyt yli 20 prosenttia alle hankintahinnan yhdeksän kuukauden ajan.

Solidiumin toimitusjohtajan Kari Järvisen mukaan seuraavana ovat vuorossa Outokumpu ja Talvivaara, jos niiden osakekurssit pysyvät nykytasolla.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat