Vältä virheitä – näin puhdistat kasvosi oikeaoppisesti!

Moni sortuu tekemään hallaa iholleen yrittäessään puhdistaa kasvojaan mahdollisimman tehokkaasti. Lue dermatologin vinkit oikeaoppiseen kasvojen pesuun.

Kasvojen pesu voi tuntua tehtävältä, joka ei vaadi sen kummempaa aivotyöskentelyä, mutta väärillä tuotteilla ja väärällä tekniikalla puhdistetut kasvot saattavat kuitenkin oireilla. Kasvot saattavat kuivua tai rasvoittua liikaa tai puhjeta vaikka kukkimaan näppylöitä.

Tässä dermatologi Jessica Krantin vinkit oikeaoppiseen ihonhoitoon:


1. Oikea tuote juuri sinun ihollesi

Koska jokaisen iholla on erilaiset tarpeet, ei ole olemassa kaikille sopivaa puhdistustuotetta. Tämän takia on tärkeää löytää juuri omalle iholle sopiva puhdistaja.

– Puhdistuksen pitäisi viedä mukanaan lika, bakteerit ja ylimääräinen öljy, mutta ei kuitenkaan ihon omaa kosteutta tai terveitä soluja, Krant sanoo.

Hyvä puhdistustuote omalle iholle onkin hellävaraisin mahdollinen, joka kuitenkin saa puhdistettua ihon tarpeellisessa määrin. On hyvä muistaa, että puhdistusainekin voi olla liian tehokas. Silloin iho jää pesun jälkeen punaiseksi ja nirskuvan kuivaksi.


2. Älä pakkomielteile

Ei ole synti jättää jonain iltana kasvoja puhdistamatta, varsinkaan silloin, jos et ole hikoillut tai käyttänyt meikkiä kyseisenä päivänä. Muussa tapauksessa kaikki ylimääräinen, kuten meikit ja aurinkovoiteen jämät, on aina hyvä puhdistaa pois. Kasvojen puhdistus kerran tai kaksi päivässä riittää. Jos puhdistat kasvosi useammin, saattaa ihosi alkaa käydä ylikierroksilla, jolloin se rasvoittuu helpommin ja saattaa puhjeta näppyihin.

3. Viilennä vähän

Vaikka höyryävän kuuma kasvopesu saattaa ajatuksen tasolla tuntuakin hyvältä idealta, Krantin mukaan sekä jääkylmässä että haaleassa vedessä on hyvät puolensa. Liian kuuma vesi vain pesee luonnolliset öljyt pois kasvoilta.


4. Kuori säästeliäästi

Harmaa iho herää uuteen hehkuun, kun kuolleet ihosolut kuoritaan pois. Liiallinen kuorinta voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Siksi Krant suositteleekin hellävaraista kuorintaa maksimissaan kerran tai kaksi viikossa.


5. Älä hankaa

Pesun jälkeen moni hinkkaa kasvonsa kuiviksi ensimmäisenä käteen osuvalla pyyhkeellä. Krant kuitenkin suosittelee taputtelemaan kasvoja puhtaalla liinalla puhdistuksen jälkeen. Ihoa ei kannata kuivata kuitenkaan täysin kuivaksi vaan sen pinnalle voi jättää pientä kosteutta, jonka kosteusvoide lukitsee ihon pinnalle.


6. Huomioi kylmenevä sää

– Tärkein asia, jota kannattaa varoa talvella, on ylipuhdistaminen ja ylikuivaaminen, Krant sanoo.

Kun ilma viilenee, moni alkaa automaattisesti ottamaan pidempiä ja kuumempia suihkuja. Myös lämmitetyissä sisätiloissa viihtyy paremmin kuin kylmässä ulkoilmassa. Nämä olosuhteet kuitenkin kuivattavat kasvoja nopeasti. Krantin mukaan onkin tärkeää, ettei pese kasvojaan liikaa. Myös omalle iholle sopivan kosteusvoiteen käyttö on hyvä muistaa. Krant suosittelee käyttämään talvellakin suojakerrointa 15.


7. Ole kiltti silmillesi

Vaikka heräät aamulla silmät puoliummessa, älä herättele itseäsi roiskimalla silmillesi vettä. Silmänympärysiho on erittäin herkkää ja ohutta, joten sitä pitää kohdella paljon hellävaraisemmin kuin muuta kasvojen ihoa.

– Käytä hellävaraista silmämeikinpuhdistusainetta äläkä käytä voimakkaita saippuoita tai puhdistusaineita suoraan herkille silmäluomille, Krant varoittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja