Mainos

Valmetin voitto laski hieman

Paperi- ja kartonkikoneita valmistavan Valmetin tammi-elokuun voitto laski hieman edellisvuodesta, mutta pysyi edelleen hyvänä ja oli 620 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmin tulosta kertyi runsaat 40 miljoonaa markkaa enemmän.

Osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä yhtiö ilmoitti vähentävänsä henkilöstöään noin 700:llä Suomesta tämän ja ensi vuoden aikana. Vähennyksiä yhtiö perustelee ennen kaikkea tuottavuuden kasvulla. Myös alihankintaa lisätään. Pääjohtaja Matti Sundbergin mukaan kapasiteetti ei heikkene, vaikka väki vähenee.

Suurimmat vähennykset kohdistuvat Tampereelle, jossa työttömäksi jää 400 ihmistä, kun yhtiö siirtää kartonkikonetuotantonsa muihin tuotantoyksiköihin Suomessa ja Ruotsissa. Ratkaisua perustellaan kartonkikoneliiketoiminnan epätyydyttävällä tuloskehityksellä. Jyväskylästä Rautpohjan tehtaalta väki vähenee lähes sadalla samoin kuin Karhulan ja Paimion tehtailta.

Yhtiön alkuvuoden liikevaihto oli runsaat 7,4 miljardia markkaa. Myös tilauskanta vahvistui vuoden vaihteesta lähes 10 prosentilla ja oli elokuun lopussa lähes 8,8 miljardia markkaa.
(STT)

Tampereen henkilöstö supistaisi Ruotsissa

Valmetin Tampereen yksikön henkilöstö yrittää vaikuttaa konsernin johtoon, jotta yhtiö luopuisi suunnitelmista siirtää kartonkikonetuotanto Ruotsin Karlstadiin. Yt-neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä.

-Kyllä se ihmeellinen päätös on, kun siirretään maan rajojen ulkopuolelle tällaista tietämystä, sanoo Valmetin Tampereen yksikön varapääluottamusmies Pentti Turunen.

Turusen mukaan yhtiön johto on torpedoinut kaikki esitykset, koska pitää siirtoa Karlstadiin kannattavimpana vaihtoehtona.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.