Mainos

Vallanvaihdot Länsirannan kaupungeissa jäihin

Neuvottelut neljän Länsirannan kaupungin siirtämisestä Israelilta palestiinalaisten hallintaan ovat päättyneet tuloksettomina.

Israelin ja palestiinalaisten neuvottelut vallanvaihdosta neljässä Länsirannan kaupungissa ovat kariutuneet.

Israelin ja palestiinalaisten edustajien oli tarkoitus viimeistellä myöhään eilen alkaneessa tapaamisessa sopimus Jerikon, Qalqilyan, Tulkarmin ja Ramallahin palauttamisesta palestiinalaisten hallintaan.

Palestiinalaisten edustajan mukaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina, eikä niissä onnistuttu sopiman aikataulusta, jolla Israel vetäytyisi alueilta.
Erimielisyyksien kerrotaan liittyvän Qalqilyan kaupunkiin, josta israelilaiset eivät halua vetäytyä kokonaan. Näin alkuviikoksi kaavailtu vetäytyminen Jerikosta ja Qalqilyasta viivästyy. Neuvotteluja on kuitenkin määrä jatkaa lähipäivinä.

Viimeisten kahden vuorokauden aikana palestiinalaiset ovat kuitenkin ryhtyneet toimiin uusien itsemurhaiskujen estämiseksi.

Israelin kannalta ehkä tärkeintä kaupunkien luovuttamisessa on varmistaa, että alueilla olevat etsintäkuulutetut äärijärjestöjen jäsenet joutuvat palestiinalaisviranomaisten valvontaan.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.