Mainos

Valkoisia, haisevia paloja kurkussa – tarvitseeko olla huolissaan?

Aina silloin tällöin kurkkumme onkaloihin ilmestyy valkoisia, pahanhajuisia paloja. Tiedätkö, mitä nämä kummajaiset oikein ovat?

Valkoiset, ruoanpalan näköiset pisteet kurkussamme ovat todellisuudessa yhteenliimautuneiden bakteereiden joukko. Vaikka ne voivatkin saada hengityksesi haisemaan, ne ovat loppupeleissä täysin vaarattomia, eikä niiden muodostumista voi estää. 

Ota apuun peili ja pumpulipuikko

Nielurisamme ovat täynnä pieniä koloja, joihin bakteerit ja kuolleet solut voivat jäädä loukkuun. Joskus nämä bakteerit ja solut takertuvat toisiinsa ja kovettuvat muodostaen pahanhajuisen valkoisen möykyn. 

Aina emme edes huomaa näiden palojen muodostumista, sillä useimmiten ne huuhtoutuvat pois syljen mukana. Joskus palat voivat kuitenkin jäädä jumiin kurkun takaosasta löytyvään ihopoimuun. Jos näin käy, pala on helpointa poistaa peiliä ja pumpulipuikkoa apuna käyttäen.

Vaikka yleensä pahanhajuisen palan poistaminen kurkusta sujuu kätevästi kotona, joissain tapauksissa tämä pala voi kasvaa niin suureksi, että se vaikeuttaa nielemistä. Jos näin käy, epätoivottu vieras kurkussasi kannattaa käydä poistattamassa lääkärissä.

Hammaslääkäri Sami Savolainen kertoo, mitkä asiat ovat erityisen tärkeitä suun terveydestä puhuttaessa.

23:23

Lähde: Women’sHealth 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.