Valko-Venäjä väläyttää kyseenalaista skenaariota jääkiekon MM-kisoista – tätä harva toivoisi

4:02
Paine Valko-Venäjää kohtaan kasvaa – paikalliset kertovat kaaoksesta pääkaupunki Minskissä.

Valko-Venäjä viestittää olevansa valmis järjestämään jääkiekon miesten MM-kisat 2021 yksin. Tämä on maan vastine siihen, että Latvian viranomaiset ilmoittivat halustaan järjestää kisat jonkun toisen maan kanssa Valko-Venäjän sijaan.

Latvian pääministeri Krisjanis Kariņs kertoi hiljattain, että Latvia on vetoamassa Kansainväliseen jääkiekkoliittoon IIHF:ään, jotta ensi vuoden MM-kisoilla olisi Valko-Venäjän sijaan toinen isäntämaa. Valko-Venäjän pääministeri Roman Golovtshenko otti tähän kantaa Valko-Venäjän hallituksen verkkosivuilla.

– Tämä (Latvian) tiedote kuulostaa oudolta, erityisesti kun ottaa huomioon, että molempien valtioiden jääkiekkoliitot jatkavat hedelmällistä ja tehokasta yhteistyötä turnauksen valmisteluissa yhteistyössä Kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa, Golovtshenko sanoi.

Valko-Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Dmitri Baskov selvitti, että jos Latvia kieltäytyy järjestämästä MM-kisoja Valko-Venäjän kanssa, Valko-Venäjällä on "riittävät resurssit ja infrastrukturaaliset edellytykset" järjestää kisat yksin.

Olot Valko-Venäjällä ovat olleet viime aikoina kaukana vakaasta. Maassa on nähty laajamittaisia mielenosoituksia vilpilliseksi katsottujen presidentinvaalien jälkeen, kun Aleksandr Lukashenko julistettiin kuudennen kerran presidentinvaalien voittajaksi. Lisäksi maan ihmisoikeustilanne on kerännyt kriiikkiä.

Jääkiekon seuraavat MM-kisat on määrä järjestää Latvian Riiassa ja Valko-Venäjän Minskissä 21.5.–6.6.2021. Sveitsiin kaavailtu MM-turnaus peruttiin tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja