Valkeakosken henkirikoksesta epäillyn vangitsemisesta päätös iltapäivällä

18-vuotias epäilty on aiemmin saanut hovioikeudessa tuomion muun muassa ryöstöstä, vahingonteosta sekä petoksista. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa päätetään tänään iltapäivällä, vangitaanko Valkeakosken henkirikoksesta epäilty 18-vuotias mies.

MTV Uutisten rikostoimittaja Rebekka Härkönen seuraa tapahtumia paikan päällä.

Poliisi esittää taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta epäiltyä miestä vangittavaksi.

Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.

Asiassa epäiltiin poliisin mukaan välittömästi rikosta.

IS ja IL: Epäilty haaveili kuristamisesta netissä

Ilta-Sanomat ja Iltalehti kertoivat tiistaina, että epäilty oli kirjoittanut maaliskuussa Ylilauta-nettifoorumille fantasioistaan kuristaa nainen kuoliaaksi.

Ilta-Sanomien mukaan mies oli myöntänyt poliisikuulustelussa kirjoittaneensa tekstin humalassa ja katuneensa sen kirjoittamista.

Poliisi tutki tapausta, mutta totesi, ettei tapauksessa ollut syytä epäillä rikosta, lehdet kertovat.

Epäilty on tuomittu aiemmin nuorena henkilönä tehdyistä ryöstöstä, törkeästä vahingonteosta, perusmuotoisesta vahingonteosta sekä neljästä lievästä petoksesta yhteiseen vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä valvontaan.

Turun hovioikeuden viime syksynä antama tuomio ei ole lainvoimainen. Tuomittu on hakenut siihen valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat