Valioliigatähti paljasti kokeneensa rasismia teininä Saksassa – sai myöhemmin kostonsa

Jalkapallon Englannin Valioliigan Tottenhamin eteläkorealainen hyökkääjätähti Son Heung-min paljastaa, kuinka vaikeaa hänellä oli Saksassa tultuaan teininä jahtaamaan jalkapallounelmaansa. Son kertoo kokeneensa "paljon rasismia".

–  Muutin Saksaan ollessani nuori, ja kävin läpi niin monta vaikeaa ja uskomatonta hetkeä. Koin paljon rasismia, Son kertoi yleisötapahtumassa maanantaina Soulissa.

–  Ja kaikkien vaikeuksien keskellä ajattelin, että saisinpa vielä joskus kostoni.

Se tuli vuoden 2018 MM-kisoissa, kun Etelä-Korea voitti alkulohkossa Saksan ja pudotti jalkapallomahdin jatkopeleistä.

–  Kun ihmiset itkevät, haluan (yleensä) lohduttaa heitä ja halata. Mutta kun katsoin saksalaisten itkua, tunsin saaneeni kostoni tehden jotain mistä pidän, Etelä-Korean 2–0-voitossa maalin tehnyt Son maalaili neljän vuoden takaisesta pelistä.

Son, 29, tuli Saksaan 2008 ja nousi HSV:n edustusjoukkueeseen 2010. Sieltä tie vei Leverkuseniin, josta hän siirtyi Tottenhamiin 2015. Viime kaudella Son oli Valioliigan maalikuningas 23 osumallaan.

Englannissakin rasismi on nostanut ilkeää päätään Sonin suuntaan. Viime vuonna kahdeksan miestä pidätettiin epäiltyinä Sonia kohtaan lähetetyistä rasistisista tviiteistä.

Lue myös:

    Uusimmat