Mainos

Välikysymys sairaanhoidon laadusta puhuttaa

Pekka Ravi toivoo ettei sairaanhoitajien lakkoa synny. Tarja Filatovin mukaan valtiolla ei ole puutetta rahasta.

Huomenta Suomessa vierailleet Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov ovat eri mieltä hallituksen lupaamasta vuosittaisesta 150 miljoonan euron tuesta.

Pekka Ravin mielestä Kokoomuksen vaaliohjelmassa keskeisellä paikalla olleet palkkakeskustelut realisoituvat nyt tasa-arvoeränä budjetissa.

SDP:n Tarja Filatovin mielestä hallituksen normaali osuus palkankorotuksista on nyt vain nimetty uudestaan tasa-arvoeräksi. Filatovin mukaan raha olisi tullut hallitukselta joka tapauksessa.

Pekka Ravin mukaan valtiovalta hoitaa oman osansa. Hänen mukaansa tuottavuutta täytyy parantaa, tarvitaan uusia ennakkoluulottomia kokeiluja ja henkilökunnan mukaantuomista keskusteluihin.

Tarja Filatov puolestaan painottaa palkkaratkaisujen tärkeyttä ja resurssien lisäämistä. Filatov muistuttaa, että valtion osuuden selviämisen jälkeen veroprosenttiaan nostavien kuntien määrä tuplaantui.

Ravin mukaan valtiovalta ei ole osapuolena varsinaisessa sairaanhoitajien neuvottelu- tai työtaistelutilanteessa. Hän kuitenkin toivoo, ettei työtaistelutilannetta synny.

Filatov toteaa opposition yhtenä tehtävänä olevan sellaisten yhteiskunnallisten ongelmien esiinnostamisen, joihin valtio ei puutu.

- Valtion on nyt laitettava selviä pelimerkkejä pöytään, joilla tämä ongelma voidaan ratkaista. Rahasta valtiolla ei ole puute, Filatov sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.