Mainos

Vakavat rikokset nousuun Etelä-Suomen läänissä

Vakavat rikokset kuten törkeät pahoinpitelyt, murhat ja tapot ovat lisääntyneet alkuvuonna Etelä-Suomen läänissä. Myös liikennerikosten määrä on kasvussa.

Etelä-Suomen läänissä on tehty alkuvuoden aikana entistä enemmän murhia, tappoja ja törkeitä pahoinpitelyjä. Vaikka henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset ovat kokonaisuudessa vähentyneet, vakavat teot ovat lisääntyneet.

Myös liikennerikokset ovat kasvaneet lähes kymmenen prosenttia, ja suuntaus on samanlainen koko maassa. Liikennerikosten kasvua selittää osaksi tehostettu valvonta. Kuitenkin liikennekäyttäytyminen ja liikennesääntöjen noudattaminen on huonontunut, mistä kertoo se, että törkeät liikenteen vaarantamiset ja huumaantuneena ajaminen ovat lisääntyneet.

Kaikkien rikosten määrä on Etelä-Suomen läänissä pysynyt sen sijaan ensimmäisellä vuosipuoliskolla samalla tasolla kuin viime vuonna.

Vähennystä on tapahtunut muun muassa omaisuusrikoksissa, jotka ovat vähentyneet kymmenen prosenttia.
Asukaslukuun suhteutettuna omaisuusrikokset ovat vähentyneet Etelä-Suomen läänissä eniten Imatran kihlakunnassa. Poliisin lääninjohto on asettanut näpistykset yhdeksi tämän vuoden seurantarikokseksi vaikuttaakseen nuorten alkavaan rikollisuuteen. Näpistykset ovat lisääntyneet koko läänissä Imatran aluetta lukuunottamatta.

Huumausainerikollisuuden torjunnassa poliisi on keskittynyt törkeiden huumerikosten paljastamiseen. Tämä näkyykin tilastoissa 15 prosentin kasvuna. Törkeiden huumausainerikosten torjunnassa vaikutetaan tarjontaan, mikä vähentää myös lievempiä huumausainerikoksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.