Mainos

Vajpayee: Intia on odottanut liian kauan

Intia on odottanut liian pitkään Pakistanin kitkevän terrorismin, totesi Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee tänään uutistoimisto PTI:n mukaan. Vajpayee sanoi, että maailman olisi painostettava Pakistania entistä ankarammin, jotta se ryhtyisi tositoimiin.

-Olemme odottaneet liian kauan, totesi pääministeri. Vajpayee antoi kommenttinsa sen jälkeen, kun Pakistan oli tänään tehnyt onnistuneen ohjuskokeen maan pohjoisosassa. PTI:n mukaan Vajpayee on vedonnut maailman päämiehiin, jotta nämä painostaisivat Pakistania lopettamaan terrorismin maiden rajalla. Vajpayee kertoi kirjoittaneensa Ranskan, Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille. Intian mukaan Pakistan tukee maiden rajalla toimivien ääri-islamilaisten sissiryhmien toimintaa. Pakistan on kiistänyt syytteet.

Bush huolissaan

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi tänään olevansa "erittäin huolestunut" Intian ja Pakistanin tilanteesta, ja kehotti Pakistania estämään rajaloukkaukset. -On erittäin tärkeää, että presidentti Musharraf tekee sen minkä on luvannut...eli lopettaa rajaloukkaukset, totesi Pietarissa vieraileva Bush. Kiina puolestaan kehotti Intiaa ponnistelemaan enemmän, jotta maiden välinen tilanne rauhoittuisi. Islamilaisten maiden järjestön OIC:n puheenjohtajamaa Qatar taas kehotti molempia osapuolia malttiin, jotta tilanne rauhoittuisi.

Venäjä kutsui neuvotteluihin

Venäjä esitti tänään Intialle ja Pakistanille kutsun saapua neuvottelemaan Kashmirin tilanteesta kesäkuun alussa Venäjälle. -Toivon, että he tulevat, jotta voimme keskustella asiasta täällä ja estää konfliktin kärjistymisen, totesi presidentti Vladimir Putin uutistoimisto Interfaxin mukaan. Putinin mukaan Pakistanin ei olisi pitänyt tehdä lauantaista ohjuskoettaan, koska tilanne maiden välillä on niin kireä.

(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.