Mainos

Vain puolet suomalaisista aikoo äänestää EU-vaaleissa

Äänestysvilkkaus vuoden 2004 EU-vaaleissa oli Suomessa 41,1 prosenttia.

Suomalaisten äänestysaikomus Euroopan parlamentin vaaleissa vuonna 2009 on tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan samalla tasolla kuin vuonna 2003.

Reilut puolet suomalaisista on jo varma äänestämisestään seuraavissa Euroopan parlamentin vaaleissa kesäkuussa 2009, kertoo Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston ja MTV3:n teettämä mielipidetutkimus. Eläkeikää lähestyvä 50-64-vuotiaiden ryhmä aikoo muita ikäryhmiä varmemmin äänestää.

Tulos on samaa tasoa kuin aiemmin toteutetuissa tutkimuksessa vuonna 2003 ennen vuoden 2004 Euroopan parlamentin vaaleja. Äänestysvilkkaus Suomessa vuoden 2004 vaaleissa oli 41,1 prosenttia ja nousi noin kymmenen prosenttiyksikköä vuoden 1999 vaaleihin verrattuna.

- Tutkimus lupaa hyvää myös vuodelle 2009, mutta erityisesti nuorten kohdalla on vielä tehtävä töitä heidän saamisekseen uurnille. Hyvä äänestysvilkkaus parantaa Suomen ja suomalaisten meppien toimintamahdollisuuksia EU:ssa", Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen kommentoi tulosta.

Äänestämistä pidetään tärkeänä

Peräti 91 prosenttia suomalaisista pitää tärkeänä eduskuntavaaleissa äänestämistä ja muiden ihmisten kanssa keskustelemista EU:ta koskevista asioista.

Enemmän kuin kaksi kolmesta suomalaisesta kokee Euroopan parlamentin vaaleissa äänestämisen henkilökohtaisesti tärkeäksi tavaksi vaikuttaa.

TNS Gallup Oy toteutti mielipidetutkimuksen Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston ja MTV3:n toimeksiannosta. Tiedot kerättiin puhelinhaastatteluina viime toukokuussa. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1000. Mielipidetutkimuksen virhemarginaali on +/- 3 prosenttiyksikköä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.