Mainos

Vain julkisilla Madonnan jättikonserttiin

Madonnan suurkonsertin järjestäjien mukaan yleisön on tultava paikalle julkisilla kulkuvälineillä tai jalan. Popin superkuningattaren ensimmäinen Suomen konsertti 6. elokuuta on suurin koskaan Pohjoismaissa järjestetty rocktapahtuma. Tapahtumaan on tulossa 85 000 ihmistä. Ennakoimattomuutta lisää, että konserttipaikkana on Helsingin Jätkäsaari, jossa ei ole aiemmin järjestetty vastaavanlaista megatapahtumaa.

Konserttijärjestäjä Live Nation Finland aukaisi tänään nettisivut, jonne on koottu käytännön tietoa konserttiin saapuvalle yleisölle, lähialueen asukkaille ja laivamatkustajille. Tallinkin ja Eckerö Linen reittilaivat Tallinnaan saapuvat ja lähtevät konserttialueen viereisestä Länsisatamasta aikataulujensa mukaisesti myös tapahtumapäivänä. Järjestäjät muistuttavatkin, että myös laivamatkustajien on varattava riittävästi aikaa Länsisatamaan saapuessaan.

Nettipakettiin on koottu konserttiyleisölle ohjeita saapumiseen ja poistumiseen, aikataulut sekä tietoa konserttilipuista, alueen palveluista ja konserttiin varustautumisesta. Niistä selviää esimerkiksi se, että saattoliikenne autoilla Jätkäsaareen ei ole mahdollista, ei myöskään pysäköinti. Ainoa mahdollisuus tulla konserttiin ovat siten julkiset kulkuneuvot tai jalkapatikka.

Suositus: kuulosuojaimet kaikille

Konserttialueella myydään ruokaa ja juomaa ja yksinkertaisia ruokaeväitäkin voi tuoda mukanaan, kunhan ei ota reppuunsa veitsiä tai retkikalusteita. Juomaeväiksi käyvät vain avaamattomat pehmeät muovipullot tai pillimehut. Ensimmäiset vessat pystytetään Ruoholahden metroaseman lähelle, ja vielä turvatarkastuksen luotakin niitä löytyy. Kuulosuojaimia järjestäjät suosittelevat kaikille.

Ruoholahdessa asuu tuhansia ihmisiä, joiden elämää konsertti sekoittaa maanantaista 27.7. alkaen. Silloin käynnistyy Jätkäsaaren konserttialueen rakentaminen ja poikkeavat liikennejärjestelyt astuvat voimaan portaittain. Asukkaiden on seurattava kadunvarsien kyltityksiä tarkkaan, sillä väärinpysäköidyt autot hinataan pois. Erityisesti konserttipäivänä omalla autolla liikkuminen alueella on hankalaa asukkaillekin.

Metelistäkin asukkaat joutuvat kärsimään jo konsertin aattona 5.8, sillä äänentoistolaitteita testataan silloin kahdeksasta aamulla kahdeksaan illalla. Sama toistuu konserttipäivänä torstaina. Itse konsertti alkaa klo 20 ja päättyy klo 24. Konsertin purkaminen alkaa heti ja jatkuu yön yli.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.