F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Vaikeuksiin ajautuneelle F1-tallille löytyi mahdollinen ostaja: venäläinen miljardööri jo kolmannen tallin perässä

Italialainen La Gazzetta dello Sport kertoo, että Renault'n F1-tallille on olemassa mahdollinen ostaja, mikäli taloudellisiin vaikeuksiin ajautunut ranskalaisvalmistaja päätyy lopettamaan F1-projektinsa.

Renault on pyytänyt suurimmalta osakkeenomistajaltaan, Ranskan valtiolta, viiden miljardin euron lainaa. Julkisuudessa esillä olleet tiedot kertovat, että Renault olisi lainan saadakseen velvoitettu tekemään merkittäviä leikkauksia kuluihinsa. Auto Bildin mukaan Renault esittelee suunnitelmansa jo perjantaina, ja F1-piireissä pelätään, että suunnitelmiin sisältyy myös F1-projektin lopettaminen.

Gazzettan mukaan venäläismiljardööri Dmitri Mazepin harkitsee tallin ostamista. Italialaislehteä siteeraava GP Blog -sivusto kertoo Mazepinin tutustuneen tallin tilanteeseen ja olevan valmis sijoittamaan siihen.

Lannoitteita valmistavan Uralchemin omistavaa Mazepinia on ehdotettu Renault'n tallin pelastajaksi jo aiemminkin, viimeksi viime vuoden lopulla. Kaksi vuotta sitten Mazepin yritti ostaa Force India -tallia, nykyistä Racing Pointia, joka päätyi kuitenkin lopulta kanadalaismiljardööri Lawrence Strollin käsiin. Vuosi sitten Mazepinin kerrottiin neuvotelleen Williams-tallin ostamisesta.

Mazepinin omaisuuden arvoksi kerrotaan 1,5–1,8 miljardia dollaria. Hän on kiinnostunut rahojensa sijoittamisesta moottoriurheiluun ennen muuta siksi, että hänen poikansa Nikita Mazepin, 21, kilpailee F2-sarjassa. Nuorempi Mazepin sijoittui samaisessa sarjassa viime vuonna 18:nneksi, ja hän on toiminut Force Indian F1-tallin testikuskina vuosina 2016–2018.

Ovet ykkösiin eivät kuitenkaan ole auenneet, mutta tilanne muuttuisi tietysti kertaheitolla, mikäli isä onnistuisi hankkimaan itselleen oman tallin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja