F1-sarjan kauhukuvat alkavat käydä toteen: McLaren vähentää 1 200 työpaikkaa

Spekulaatiot Valtteri Bottaksen tallipaikasta kiihtyvät – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu kuumimpiin huhuihin 7:21
MTV Uutiset Live: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu Valtteri Bottaksen ympärillä kiertäviin huhuihin.

Koronakriisin takia vaikeuksiin joutuneen McLarenin emoyhtiö on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut peräti 1 200 työtehtävän vähentämiseksi. Myös yhtiön F1-talli tulee kokemaan merkittäviä leikkauksia.

McLaren tiedotti muutoksista tiistaina. Vähennettävien työpaikkojen määrä on yli neljänneksen yhtiön 4 000 työntekijästä.

Sky News kertoo, että vähennystarve koskee sekä katuautojen tuotantoa, F1-toimintoja että McLarenin teknologiakeskusta. Motorsport.comin mukaan F1-tallista ollaan näillä näkymin vähentämässä 70 työpaikkaa.

Sky News uutisoi aiemmin toukokuussa, että McLaren oli jäänyt ilman Britannian hallituksen takaamaa 150 miljoonan punnan eli noin 169 miljoonan euron lainaa, jota se oli hakenut superautojensa myynnin romahdettua koronakriisin takia.

Hallituksen mukaan McLaren ei ollut osoittanut riittävää yritystä hankkia rahoitusta ensisijaisesti muilla keinoin. Tämän jälkeen yhtiö käynnisti uuden rahoituskampanjan.

McLarenin F1-tallin toimitusjohtaja Zak Brown oli ensimmäinen sarjan tallipomoista, joka varoitti koronakriisin pitkittämän kauden aloituksen negatiivisista vaikutuksista tiimien talouteen. Brown ennakoi jopa neljän tallin lopettavan toimintansa, jos kautta ei saada käyntiin.

Lue myös:

    Uusimmat