Entisen F1-pomon korviin kantautui järisyttäviä puheita Mercedeksen tulevaisuudesta

Spekulaatiot Valtteri Bottaksen tallipaikasta kiihtyvät – C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu kuumimpiin huhuihin 7:21
MTV Uutiset Live: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen pureutuu Valtteri Bottaksen ympärillä kiertäviin huhuihin.

Omaa nimeään kantanutta Minardi-tallia pyörittänyt Giancarlo Minardi kirjoittaa blogissaan synkkiä näkemyksiä F1-sarjan tulevaisuudesta.

Minardi nostaa esiin muun muassa McLarenin ja Williamsin taloudelliset vaikeudet koronakriisin keskellä ja muistuttaa myös Renault'n olevan todella tukalassa tilanteessa.

Renault on pyytänyt yhdeltä omistajistaan, Ranskan valtiolta, viiden miljardin euron lainaa, jota ei kuitenkaan myönnetä ennen kuin Renault'lla on esittää suunnitelma kulujensa karsimiseksi.

– Tästä johtuen heidän on mielestäni vaikea jatkaa F1-projektiaan kauden 2021 jälkeen. Tallille ei myöskään ole helppoa löytää ostajaa, sillä kyseessä ei ole voittajatalli, Minardi sanoo.

Kenties vielä tätäkin huolestuttavampaa on se, mitä Minardi sanoo Mercedeksestä, jonka tulevaisuuden yllä on niin ikään leijunut kysymysmerkkejä.

– Ulkomailta kantautuvat huhut kertovat, että Mercedes olisi valmis myymään tallinsa vuoden 2021 lopussa. Näin he jatkaisivat F1:ssä vain moottorivalmistajana.

Ola Källeniuksella, Daimlerin puheenjohtajalla, näyttäisi olevan enemmän vaikutusvaltaa talliin kuin edeltäjällään (Dieter Zetschellä). Näimme tämän Australian GP:ssä: Toto Wolff oli kilpailemisen kannalla, Källeniuksen kielteinen kanta pysäytti kaiken.

Mikäli Mercedes myisi tallinsa, todennäköistä olisi, että sille löytyisi ostaja huomattavasti helpommin kuin vaikkapa edellä mainitulle Renault'lle.

– Se on voittava ja hyvin organisoitu talli. Ostajien löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa, mutta olemme kuitenkin kaaosmaisessa tilanteessa. 

– Vaarana on, että F1-sarjaa ajettaisiin alle kymmenen tallin voimin. Vastaavaa ei ole nähty milloinkaan.

Mercedeksen lisäksi myös Wolffin tulevaisuudella on spekuloitu F1-piireissä jo pitkään. Yhtenä vaihtoehtona on esitetty, että hän ryhtyisi yhteistyöhön Racing Pointin omistavan Lawrence Strollin kanssa, joka osti taanoin merkittävän siivun brittiläisestä Aston Martinista. Myös Wolff on ostanut Aston Martinin osakkeita, mutta "vain henkilökohtaisena sijoituksena".

Racing Point, joka kilpailee F1:ssä Mercedeksen moottoreilla, muuttaa nimensä ensi kaudella Astron Martiniksi.

Aston Martinin ja Mercedeksen välisiin kytköksiin liittyen viime päivinä on puhuttu paljon siitä, että Aston Martin nimitti juuri toimitusjohtajakseen saksalaisen Tobias Moersin, joka on toiminut viimeiset seitsemän vuotta Mercedes-AMG:n toimitusjohtajana.

Lue myös:

    Uusimmat