Valtteri Bottaksen lausunto sai katetta – lehti: Alfa Romeo -kaupat jäissä, ruotsalaismiljardöörien asettama tiukka ehto hirvittää sijoittajia

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas ei ollut Alfa Romeon kanssa neuvotellessaan tietoinen tallin mahdollisesta omistajavaihdoksesta. Näin hän kommentoi neuvotteluita MTV Urheilulle.

F1-piireissä on jo viikkojen ajan huhuttu, että Michael Andrettin johtama sijoittajaryhmä olisi ostamassa 80 prosenttia Alfa Romeo -tallista. Saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden tietojen mukaan kaupat ovat toistaiseksi jäissä.

Saksalaislehti kertoi jo puolitoista viikkoa sitten, että Andretti olisi tehnyt Alfa Romeosta ostotarjouksen. Kauppoja ei kuitenkaan tuolloin vielä syntynyt, ja tällä hetkellä niiden toteutuminen näyttää entistäkin epätodennäköisemmältä – mutta ei vielä mahdottomalta.

The Race -sivuston tietojen mukaan kauppojen syntymistä pidettiin alun perin pelkkänä muodollisuutena, mutta nyt niiden mahdollisuus on vain noin 50 prosentin luokkaa.

Auto Motor und Sportin tietojen mukaan Andrettin mukaansa houkuttelemat sijoittajat ovat säikähtäneet rahasummaa, joka heidän pitäisi saada kokoon.

– 350 miljoonan euron kauppasumman lisäksi heidän pitäisi saada pankkitakaus ylimääräisille 250 miljoonalle eurolle. Tällä varmistettaisiin tallin toiminta seuraaviksi viideksi vuodeksi, lehti kirjoittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– 50 miljoonalla eurolla vuodessa on tarkoitus kattaa tallin tulojen ja kulukaton välinen erotus siltä varalta, ettei sponsorirahaa saada kasaan riittävästi. Nykyinen omistaja mitä ilmeisimmin haluaa varmistaa, että uusi omistaja ottaa tallin vakavasti eikä käytä sitä keinotteluun.

Alfa Romeon nykyisin omistavassa, ruotsalaismiljardöörien perustamassa Islero Investments -sijoitusyhtiössä naruja vetelee  Finn Rausing, jonka kerrotaan olevan innokas F1-seuraaja. Auto Motor und Sportin tietojen valossa Rausing olisi siis toimimassa juuri niin kuin Alfa Romeolle ensi kaudeksi siirtyvä Valtteri Bottas torstain lehdistötilaisuudessa toivoikin.

– Luotan siihen, että asioista päättävät ihmiset tietävät, mikä on tallille parhaaksi, Bottas kommentoi spekulaatioita mahdollisista kaupoista.

Lue myös:

    Uusimmat