Väestöliitto: Pojat kaipaavat aikuisen tukea ja läsnäoloa

Väestöliiton vuosi sitten avattu Poikien puhelin on osoittautunut huippusuosituksi. Toiminta kertoo, että pojat kaipaavat kipeästi aikuisen läsnäoloa ja tukea.

Ensimmäisen vuoden aikana puhelimeen soitettiin lähes 8000 kertaa. Parhaimpina päivinä yli 150 ja viikossa yli 500 puhelua. Eniten pojat kysyvät seurusteluun ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.

- Valtaosa soittajista haluaa puhua aikuisen kanssa ja kysyä asioista, joista muualla ei uskalla kysyä. Tyypillinen soittaja on yläasteikäinen poika ja tavallisimmat keskustelun aiheet ovat olleet seurustelu ja seksuaalisuus.

Keskusteluissa päädytään usein käsittelemään miehenä olemista, arjen kohtaamista ja sovinnaisuuden rajoja, kertoo projektikoordinaattori Samuli Koiso-Kanttila Väestöliiton Miehen aika-toiminnasta.

Valtaosa puheluista ajoittuu iltapäivään, kun koulut loppuvat.

- Pojat kaipaavat aikuisen huomiota, läheisyyttä ja turvaa samalla tavalla kuin tytötkin, Koiso-Kanttila toteaa.

Pojilla valtava tiedontarve

Poikien puhelin perustettiin, koska Väestöliiton nuorille miehille suunnatussa nettipalvelussa huomattiin pojilla olevan valtava tiedontarve. Myös useat tutkimukset ja tilastot sekä viimeaikaiset tapahtumat kertovat poikien syrjäytymisestä ja pahoinvoinnista.

Poikien Puhelin pyrkii auttamaan kaikissa poikien ja nuorten miehien arjen pulmissa oli kyseessä sitten seksuaalisuus, aggression hallinta tai yksinäisyys. Palvelun päätarkoitus on tukea poikien kasvua onnellisiksi ja ehjiksi miehiksi. Valtaosa soittajista haluaa puhua aikuisen kanssa ja kysyä asioista, joista muualla ei uskalla kysyä tai joihin muualta ei saa vastausta.

Poikien puhelin on Suomen ainoa vain pojille ja nuorille miehille suunnattu puhelinpalvelu, joka tarjoaa aikuisen ammattilaisen miehen aikaa ja mahdollisuuden käydä luottamuksellisia keskusteluja. Puhelin on tarkoitettu lähinnä alle 20-vuotiaille pojille. Se päivystää numerossa 0800-94884 maanantaista perjantaihin kello 13-18.

Poikien puhelin perustettiin yksityisten lahjoitusvarojen avulla. Puhelimen toimintaa voi tukea Poikien puhelimen sivujen kautta www.poikienpuhelin.fi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat