Mainos

Vaalivoittaja vetoaa yhteistyöhön Bangladeshissa

Bangladeshissa vaalivoittaja Sheikh Hasina Wajed on pyytänyt kaikkia puolueita yhteistyöhön uudenlaisen poliittisen kulttuurin luomiseksi.

Samalla hän kehotti tappion kärsinyttä Begum Khaleda Ziaa hyväksymään häviönsä vaaleissa, joita hän kuvasi vapaiksi ja rehellisiksi. Myös kansainvälisten tarkkailijoiden mielestä vaalit olivat luotettavat.

Zia ei ole kuitenkaan halunnut vielä tunnustaa tappiotaan. Hänen mukaansa vaaleissa oli paljon vilppiä.

Wajed tarjosi oppositiolle myös sovinnon kättä ja sanoi olevansa valmis tarjoamaan merkittäviä parlamenttipaikkoja ja jopa ministerin tehtäviä Zialle ja tämän BNP-puolueelle.

Molemmat naiset ovat entisiä pääministereitä ja pitkäaikaisia kilpakumppaneita. He kuuluvat myös kahteen sukuun, jotka ovat vuorotellen johtaneet Bangladeshia sotilasvallankaappausten välissä.

Sheikh Hasina Wajed on Bangladeshin itsenäisyyteen johtaneen Sheikh Mujibur Rahmanin tytär. Zia puolestaan on surmatun presidentin Ziaur Rahmanin leski.

Wajedin johtama Awami-liitto voitti maanantaina pidetyt parlamenttivaalit ja sai 231 paikkaa parlamenttiin. Zian BNP-puolue sai vaaleissa vain 27 paikkaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.