Mainos

Vaalimellakointi alkoi jälleen Keniassa

Kenian pääkaupungissa Nairobissa sekä maan länsiosassa Kisumussa opposition kannattajat ovat aloittaneet mielenilmauksiaan.

Levottomuudet alkoivat Kenian länsiosassa Kisumussa sen jälkeen, kun presidentti Mwai Kibaki julkisti puolet uudesta hallituksestaan. Presidentti ilmoitti ministerivalinnoistaan huolimatta siitä, että oli aiemmin tarjoutunut muodostamaan kansallisen yhtenäisyyden hallituksen.

Kisumun lisäksi mellakoita on ollut myös Kenian pääkaupungissa Nairobissa, missä sadat opposition presidenttiehdokasta Raila Odingaa kannattavat nuoret marssivat illalla kaduille vastustaakseen Kibakin hallitusta. Poliisi hajotti joukot ampumalla ilmaan.

Välittäjä saapui Keniaan

Afrikan unionin puheenjohtaja, Ghanan presidentti John Kufuor on matkustanut Keniaan. Hänen on määrä toimia välittäjänä presidentti Mwai Kibakin sekä oppositiojohtaja Raila Odinganneuvotteluissa.

Viranomaisten mukaan Kufuor viipyy maassa vain runsaan vuorokauden.

Kenian oppositiojohtaja Raila Odinga pitää presidentti Mwai Kibakin ehdotusta kahdenkeskisistä neuvotteluista julkisuustemppuna. Odinga ilmoitti, että hän ei aio osallistua perjantaiksi kaavailtuihin keskusteluihin, joissa olisi tarkoitus puida maata repivää vaalikiistaa.

- Hän on selvästi erittäin huolissaan siitä, miten presidentinvaalien tulokseen maailmalla suhtaudutaan, Odinga kuittasi presidentin neuvottelutarjouksen.

Odinga sanoi suostuvansa neuvottelemaan ainoastaan Afrikan unionin puheenjohtajan John Kufuorin kautta.

Arviot Kenian levottomuuksissa kuolleiden määrästä vaihtelevat viidestäsadasta jopa tuhanteen. Kenian talousministerin Amos Kimunyan mukaan levottomuudet ovat maksaneet Kenian kansantaloudelle jo lähes 700 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.