Mainos

Vaalea joulukoti Ruskolla

Ruskolla sijaitsevassa omakotitalossa asuu viisihenkinen perhe. Eteinen on koristeltu männynoksilla ja punaisilla nauhoilla. Tontut toivottavat tervetulleiksi, joten rohkeasti peremmälle!

14-vuotias Eveliina suunnitteli ja toteutti oman huoneensa sisustuksen. Raikkaassa toteutuksessa on käytetty hauskaa tekstikuosia sekä tapettina että kankaana. Eveliinan toiveammatti on sisustussuunnittelija ja täytyy todeta, että taipumusta alalle on!

Elina on reipas urheileva neiti, jonka huoneessa on kodikas ja lämmin tunnelma. Sängyn takaa kurkistaa puuhevonen, joka on isoisän tekemä. Joulutunnelmaa tuo ikkunassa roikkuva kristallein somistettu kranssi. Pienen työpöydän kaunis yksityiskohta on sen sorvatut jalat.

Vanhempien makuuhuone on vaalea, mutta sävy on viimeaikoina muuttunut vitivalkoisesta kohti kerman sävyjä. Loviisan Aitasta hankittu sähkötakka, joka lämmittää viileää huonetta, on Helena-äidin mielestä huoneen ehdottomasti paras asia!

Alakerrassa siirrytään joulun lämpimiin tunnelmiin. Joulupuuro on katettu keittiöön. Pöytää koristavat hyasintit, jotka lepäävät sammaleen päällä pitkien kanelitankojen välissä.

Ihanan tuoksuvan asetelman on tehnyt Loviisan Aitan Terhi, joka kertoo, että hyasintin sipuleita tarvitsee vain kostuttaa suihkuttamalla silloin tällöin, niin ne pysyvät kauniina ja makuulla olevat kukat nousevat auetessaan kauniisti ylös. Kattokruunun koristeina ovat kanelitangot. Lautasliinoista kurkistavat kävyt ja joululusikat. Paikkakorteilla on omat pienet telineensä.

Viimein saavumme olohuoneeseen, jossa korea kuusi odottaa. Puun muoto on niin kaunis, ettei sitä ole peitetty koristeilla. Runsaasti pikkulamppuja ja vähän koristeita riittää. Pöydillä on harkitusti koreita koristeita, amaryllis maljakossaan ja tuikut sekä ruusut arkkupöydän päällä ovat juhlavia ja kauniita.

Nurkassa lipaston kannella on herkkupöytä, jonka rakentamista on odotettu pitkään, sillä oli odotettava että lapset tulevat tarpeeksi suuriksi ennen kuin moinen houkutus voi olla aamusta iltaan käsien ulottuvilla.

Sitten itse joulupöytään, joka hohtaa valkoista ja hopeaa ja kimaltaa kristallia. Akseli Gallen-Kallelan sata vuotta sitten muotoilemat Suomi-sarjan hopeat, ovat juhlava valinta jouluaterialle. Mielenkiintoiset kukka-asetelmat ovat Loviisan Aitan Terhin käsialaa. Jäkäläkruunun sisällä on valkoisia ruusuja.

Kodin sisustuksen ja upeat kukka-asetelmat on tehnyt sisustusliike Loviisan Aitta.

Lisätietoa Turun vieressä Ruskolla sijaitsevasta sisustusliikkeestä löydät: www.loviisanaitta.fi

(T.i.l.a. 19.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.