Uutuusdokumentti pureutuu Harryn ja Williamin tulehtuneiksi väitettyihin väleihin – asiantuntija nostaa esiin yllättävän yhtäläisyyden nuoreen kuningatar Elisabetiin

6:52
Kirjailija Kaisa Haatanen arvioi brittihovin tilannetta Viiden jälkeen -ohjelmassa 14. tammikuuta

Dianan entinen hovimestari arvioi TV5:llä nähtävässä tuoreessa dokumentissa, että Meghan muutti Williamin ja Harryn välistä dynamiikkaa. Vastaavanlaisia sisaruussuhteita on kuitenkin ollut kuninkaallisessa perheessä aiemminkin.

Britannian hovissa on kuohunut siitä lähtien, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat 8. tammikuuta jättäytyvänsä taka-alalle kuninkaallisen perheen ytimestä.

Viimeisin käänne on nostanut jälleen pinnalle myös prinssi Harryn ja prinssi Williamin välit, joiden on spekuloitu olevan huonot varsinkin sen jälkeen, kun Harry totesi Afrikan-kiertueeltaan kuvatussa tv-ohjelmassa veljesten olevan tällä hetkellä "erilaisilla poluilla".

Veljekset riensivät jo poikkeuksellisesti antamaan yhteisen lausunnon, jossa he kiistivät väitteet, joiden mukaan välit olisivat kiristyneet, koska William olisi kiusannut pikkuveljeään.

TV5:llä 26. tammikuuta nähtävässä uutuusdokumentissa kuitenkin pureudutaan syihin, miksi veljesten välit ovat nousseet otsikoihin toistuvasti. William & Harry: Prinssien välirikko dokumentissa käydään kuninkaallisten veljesten yhteiseen historiaan ja henkilökohtaisiin väleihin aina lapsuusvuosista ja prinsessa Dianan traagisesta kuolemasta nykyhetkeen, jossa kummatkin ovat vakiintuneet ja perustaneet perheen.

Prinssit ovat lapsesta asti olleet luonteeltaan hyvin erilaisia ja heidän suhdettaan on leimannut myös se, että William on Britannian tuleva kuningas ja häntä on lapsesta saakka kasvatettu siihen.

Veljesten välillä on ollut myös kilpailuhenkisyyttä ja tietynlaisia töyssyjä on mahtunut vuosien varrelle, vaikka varsinkin prinsessa Dianan kuoleman jälkeen Harry ja William hitsautuivat voimakkaasti yhteen surun keskellä.

Dokumenttia varten haastatellut asiantuntijat kuitenkin nostavat suurimmaksi mullistukseksi sen, kun Meghan Markle astui Harryn elämään. Siinä, missä Harry, William ja tämän puoliso herttuatar Catherine edustivat vuosia sopuisasti kolmestaan, pisti Meghan koko pakan sekaisin.

– Hyvänen aika, Meghan muutti koko dynamiikan, toteaa prinsessa Dianan entinen hovimestari Paul Burrell.

– Eronneena, amerikkalaisena ja etnisellä taustallaan hän todella ravisutti aivan kaikkea.

Asiantuntija arvioi kuningatar Elisabetin suhtautuvan Harryn ja Williamin väleihin ymmärtäväisesti, sillä hän oli itse läheinen sisarensa prinsessa Margaretin kanssa. Elisabetin ja Margaretin välejä hiersi kuitenkin se, että Elisabet kielsi kuningattaren ominaisuuksissa sisartaan avioitumasta hävittäjälentäjä Peter Townsendin kanssa, koska tällä oli taustallaan avioero.

– Heidän suhteensa oli yhtä tiivis kuin Williamilla ja Harrylla, mutta myös silloin väliin tulivat kuninkaalliset velvollisuudet, kirjailija ja toimittaja Katie Nicholl viittaa Margaretin ja Townsendin romanssiin sekä siihen, että Williamin kerrotaan varoitelleen veljeään siitä, että tämä eteni suhteessaan Meghanin kanssa hyvin nopeasti.

– Uskoisin, että kuningatar ymmärtää siksi veljesten välillä olevia jännitteitä.

5 Newsin kuninkaallisiin erikoistunut toimittaja Simon Vigar nostaa dokumentissa esiin myös prinssi Charlesin ja prinssi Andrew’n välit – ja löytää jälleen yhtymäkohtia Williamiin ja Harryyn.

– Charles on varautunut ja Andrew pirskahtelevampi, Vigar toteaa ja arvelee, että kuninkaallisessa perheessä pikkuveli saa olla omaitsensä, kun taas isoveljeä on koko elämän ajan valmisteltu kruununperijäksi.

– Andrew oli aikanaan playboy-prinssi, ja 20 vuotta myöhemmin se oli Harry.

William & Harry: Prinssien välirikko TV5 sunnuntaina 26.1. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös Dplay+:ssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja