Hurja väite kulisseista: Lewis Hamiltonin kohtalosta tulistunut Mercedes junaili kahdelle FIA-pomolle potkut

BBC kertoo omiin lähteisiinsä pohjautuen mielenkiintoisia lisätietoja kulisseissa käydyistä taisteluista F1-kauden päätösosakilpailun jälkeen.

Kun Max Verstappen ajoi voittajana ruutulipulle kuukauden takaisessa Abu Dhabin GP:ssä, kukaan ei voinut olla täysin varma siitä, riittääkö voitto hänen ensimmäiseen maailmanmestaruuteensa.

Kilpailun viimeisten kierrosten tapahtumista taisteltiin tuomarihuoneessa vielä tunteja kilpailun päättymisen jälkeen, ja kun tuomaristo lopulta julkisti Verstappenin voittajaksi ja maailmanmestariksi, Mercedes ilmoitti hyvin pikaisesti aikomuksestaan valittaa FIAn valitustuomioistuimeen.

Mercedes veti kuitenkin lopulta valituksensa pois, ja näin Verstappenin MM-titteli sai lopullisen sinettinsä.

Hopealle jääneestä Lewis Hamiltonista ei ole kuultu Abu Dhabin GP:n jälkeen käytännössä mitään, vaan tapahtumista järkyttynyt seitsenkertainen maailmanmestari on viettänyt kuukauden päivät täyttä hiljaiseloa.

The Times ja Sky Sports uutisoivat aiemmin tällä viikolla, että Mercedes ja Hamilton odottavat, minkälaiseen lopputulemaan FIA tulee tutkinnassa, jonka se aloitti pian Abu Dhabin GP:n jälkeen. Tutkinnan kohteena on muun muassa kilpailunjohtaja Michael Masin sääntöjen vastainen toiminta kilpailun loppuhetkillä – joskaan FIA ei tule koskaan myöntämään, että Masi olisi toiminut virheellisesti.

Sky Sportsin tietojen mukaan Mercedes haluaa nähdä FIAlta "konkreettisia toimenpiteitä".

BBC:n lähteen mukaan Mercedes veti valituksensa pois tehtyään FIAn kanssa sopimuksen. 

– Sopimuksen sanotaan olleen sellainen, että Masi ja FIAn teknisistä asioista vastaava johtaja Nikolas Tombazis eivät ole enää ensi kaudella tehtävissään, BBC kirjoittaa.

Mercedes kiistää tällaisen sopimuksen olemassaolon. Heidän mukaansa valitus vedettiin pois, kun FIA vakuutti käsittelevänsä tapahtuneen vakavasti ja ryhtyvänsä sen jälkeen tarvittaviin toimenpiteisiin.

BBC on haastatellut asiaan liittyen useita henkilöita, jotka eivät pidä mahdollisena sitä, että Masi voisi jatkaa kilpailunjohtajana.

Asiassa on kuitenkin yksi mutta.

– FIA on vaikeassa tilanteessa, koska selkeää korvaajaa ei ole olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat