F1-kasvo taustoittaa Lewis Hamiltonin mystistä hiljaiseloa: kaikki vaihtoehdot pöydällä – "Mercedes haluaa jotain konkreettista"

Lewis Hamilton on elänyt hiljaiseloa aina kuukauden takaisesta Abu Dhabin GP:stä lähtien. Tylyllä tavalla kahdeksannen mestaruutensa menettänyt britti arpoo lähteiden mukaan vielä uransa jatkoa.

Hamilton oli kiinni MM-tittelissä aina kauden päätösosakilpailun viimeisille kierroksille asti, kunnes kilpailunjohtaja Michael Masi päätti ottaa omia vapauksia sääntökirjan tulkitsemisessa.

Masi ajatti ainoastaan Hamiltonin ja Max Verstappenin välissä olleet kierroksella ohitetut samalle kierrokselle muiden kanssa ja ohjeisti tämän jälkeen turva-auton pois radalta toiseksi viimeisen kierroksen päätteeksi. Uusilla renkailla Hamiltonin kantaan noussut Verstappen teki viimeisellä kierroksella ohituksen ja vei voiton sekä maailmanmestaruuden.

Viimeisten kierrosten tapahtumia on puitu lajin seuraajien keskuudessa jo kuukauden ajan, eikä loppua näy.

FIA otti asiaan kantaa syyttämällä kärjistyneestä tilanteesta lajin seuraajia ja ilmoitti suorittavansa tapahtumista oman tutkintansa.

Hamiltonia lähellä olevien lähteiden mukaan tämän tutkinnan venyminen on johtanut siihen, ettei Hamiltonista ole kuultu sen jälkeen, kun hän esiintyi Jenson Buttonin haastattelussa Abu Dhabin GP.n jälkeen.

– Kun Bahrainissa ajettavaan kauden ensimmäiseen GP:hen on aikaa 69 päivää, on edelleen epäselvää, onko Lewis Hamilton mukana lähtöruudukossa, Sky Sportsin toimittaja Craig Slater sanoi maanantaina.

– Mercedes haluaa mitä ilmeisimmin nähdä jotain konkreettista, ja he haluavat nähdä sitä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Minulle on sanottu näin: mitä pidempään tämä kestää, sitä huonompi Lewis Hamiltonin tilanne on.

Slaterin mukaan edes tallin sisällä ei tällä hetkellä tiedetä, mitä Hamilton aikoo tehdä, vaikka Hamiltonin sopimus ulottuu kauden 2023 loppuun. Hänen arvionsa on, että kaikki vaihtoehdot ovat tässä vaiheessa mahdollisia.

– Jopa sapattivuosi, Slater sanoi Racingnews365-sivuston mukaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Slater kertoo keskustelleensa asiasta useiden sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat olleet tekemisissä Mercedeksen ja Hamiltonin kanssa. Nämä ihmiset uskovat Hamiltonin palaavan F1-auton rattiin suunnitelmien mukaisesti.

– Se, mitä tapahtui, iski häneen todella voimakkaasti seuraavina päivinä. Muistakaa, että hän sanoi tiimiradiossa, että kilpailua manipuloitiin.

Hamiltonin tilanteeseen on ottanut kantaa myös Alpine-tallin taustalla vaikuttava nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost, joka vetäytyi F1:stä kauden 1991 päätteeksi ja palasi sitten voittamaan mestaruuden kaudella 1993.

– On vaikea asettua hänen asemaansa, Prost sanoi ranskalaisen Le Journal du Dimanche -lehden mukaan.

– Hänellä on varmasti yhtä monta syytä lopettaa kuin jatkaa. Tilanne on 50–50. Hän koki kovan iskun, mutta olisi surullista, mikäli hän ei olisi mukana ensi kaudella.

Prost toivoo Hamiltonia houkuttelevan ensi kaudessa erityisesti se, että suurien sääntömuutosten myötä mestaruustaistelussa voi olla mukana useampiakin talleja ja kuljettajia.

– Se on haaste, jonka Hamilton haluaisi ehkä ottaa vastaan. 

1:14
Tämä kyseenalainen tilanne Kimi Räikkösen kanssa vuonna 2008 tuli Lewis Hamiltonin mieleen Saudi-Arabian GP:n kohutapahtumista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja