Uutissuomalainen: Liikenneopettajien siirto halvemman virkaehtosopimuksen piiriin voi olla ennakkotapaus – OAJ pitää sopimusrikkomuksena

Ylä-Savon ammattiopistossa (Ysao) on syntynyt työsuhdekiista, joka saattaa olla ennakkotapaus, kertoo Uutissuomalainen. Ysao siirsi liikenneopettajat opettajien virka- ja työehtosopimuksesta halvemman yleisen kunnallisen työ- ja virkaehtosopimuksen piiriin.

Ennen tes-siirtoa muutamilta logistiikka-alan opettajilta riisuttiin työtehtävistä varsinainen ammattiopetus, jolloin jäljelle jäi vain ajokorttiopetus.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ pitää liikettä sopimusrikkomuksena ja on valmis viemään asian tarvittaessa työtuomioistuimeen saakka.

Kuntatyönantajat KT:n mukaan liikenneopettajat tekevät samaa työtä kuin yksityisissä autokouluissa, joten se ei liity ovtesin soveltamisalaan.

Jos työntekijäpuoli voittaa kiistan, muutkaan ammatillisen koulutuksen järjestäjät eivät voi siirtää liikenneopettajia kvtesiin. Uutissuomalaisen mukaan liikenneopettajia on nyt kummankin sopimuksen piirissä.

Lue myös:

    Uusimmat