Uutisankkuri Ripsan vinkit kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: "Niin kuin isäni aina sanoi, niin pienikin teko on tyhjää parempi"

Uutisankkuri Ripsan vinkit kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuluvalle vuodelle: ”Niin kuin isäni aina sanoi, niin pienikin teko on tyhjää parempi” 4:47
Videolla MTV Uutisten uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen neuvoo erityisesti istumatyöläisille sopivia taukoliikkeitä.

Hyvinvoinnin tavoittelun ei tarvitse tarkoittaa kokonaisvaltaista elämäntaparemonttia.

Hyvinvoinnista ei tarvitse tehdä monimutkaista. Jo pienet, yksinkertaiset teot vaikuttavat, muistuttaa MTV Uutisten uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen. Hän on toimittajan työn lisäksi kouluttautunut hyvinvointivalmentaja ja personal trainer.

– Ihmiset usein ajattelevat, että hyvinvoinnista huolehtiminen on joku iso projekti, Ripsa toteaa Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Erityisesti vuoden vaihteessa moni päättää muuttaa vanhoja tapojaan tai karistaa kertyneitä kiloja erilaisilla dieeteillä. Moni aloittaa tiukan laihdutuskuurin tai kovan kuntokuurin, jota on mahdoton ylläpitää muun elämän ohella. Negatiivinen kierre on valmis, kun koitoksissa ei onnistuta ja heitetään hanskat tiskiin.

Tästä tilanteesta myös Ripsan kirjoittama kirja "Ripsaus parempaa elämää" sai alkunsa. Siihen hän on koonnut käytännöllisiä vinkkejä hyvän olon ja terveellisempää elämää tavoitteleville käytettäviksi. Kirjan on tarkoitus myös kannustaa niitä, jotka saattaisivat hyötyä pienestä ryhtiliikkeestä.

– Se voi olla se portaiden nousu tai eväiden otto töihin, jotta voi syödä säännöllisemmin, Ripsa kertoo suunnittelemassaan MTV Uutisten taukohuoneessa.

Ei tarvita isoja tekoja

Ripsan mielestä kaikesta pienestäkin liikunnasta arjen kiireen keskellä on hyötyä. Taukojumppaa varten ei esimerkiksi ole tarvetta vaihtaa urheiluvaatteisiin tai matkustaa kuntosalille. Kiireen takia moni pihistää taukojumpasta kesken päivän, vaikka se on hyödyllistä ja verryttelyn ei tarvitse viedä paria minuuttia kauempaa.

– Niin kuin isäni aina sanoi, niin pienikin teko on tyhjää parempi, Ripsa toteaa.

Pystypunnerrus käsipainojen avulla – muista myös unen merkitys

Suosikkitäsmäliikkeekseen Ripsa nostaa pystypunnerruksen käsipainojen avulla. Käsipainot ovat edullinen apuväline kotiin tai töihin.

– Jos hartioissa ei veri kierrä, niin voi tehdä vaikka pystypunnerruksia, Ripsa vinkkaa.

Myöskään unesta Ripsa ei tingi.

– Uni on sellainen, josta kaikkien kannattaisi huolehtia, hän toteaa.

Muista lähipiiri

Tärkeimmäksi hyvinvointia nostattavaksi vinkiksi hän kuitenkin nostaa muut ihmiset. Moni usein unohtaa, että hyvinvoinnin kannalta ihmissuhteet ovat ehkä tärkeimpiä asioita.

– Nyt kun koronan aikana on hankala tavata ihmisiä, niin kannattaa harrastaa kävelypuheluita,

Lähde happirikkaalle kävelylenkille ja soita lenkillä läheiselle, ystävälle tai perheenjäsenelle.

– Saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja saat happea sekä liikuntaa.

Videolla Ripsa neuvoo erityisesti istumatyöläisille sopivia taukoliikkeitä itse suunnittelemassaan MTV Uutisten taukohuoneessa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat