Istumatyöläinen, puutuuko takapuolesi liiasta istumisesta? Kokeile näitä hierontaniksejä itse kotona!

Hulaamalla vyötärö kapeammaksi? Testasimme 1:41
Taukojumpan aika? Panimme tavalliset naiset hulaamaan painotetulla hulavanteella kuuden viikon ajan. Miten taukojumppa vaikutti?

Riippumatta siitä, istutko kotona sohvalla, työpöydän ääressä tai toimistolla, jokainen istumatyöläinen tunnistanee pepun puutumisen liiallisen paikallaan pysymisen seurauksena.

Tällä hetkellä moni voi välttää hierojalle menemistä, ja aina ei ole mahdollista pyytää perheenjäsentä tai työkaveria auttamaan ja hieromaan lihasjumeja pois.

Seuraavien vinkkien avulla voit kuitenkin hieroa itse itseäsi. Halutessasi voit käyttää apuna tennis- tai hierontapalloa. 

–  Istuminen ilman verryttelytaukoja supistaa lonkankoukistajia, jotka kiinnittyvät lantion ja ristiluun alueelle, eli syvälle pakaroiden alle. Istuminen usein lisää jäykkyyttä ja liikkuvuusongelmia, kylpylä- ja hyvinvointikeskusta johtava Laura Krohn kertoo Well and Good:ille.

–  Takamuksen hierominen ei pelkästään vapauta jännitteitä lihaksista, vaan auttaa myös selkäkipuihin ja jalkojen tuntohäiriöihin, joita voi muodostua, kun istuu pitkään paikallaan.

Krohn kertoo, että hierontatekniikat myös parantavat verenkiertoa alueella ja helpottavat hapenkiertoa kudoksessa. Sen lisäksi itse tehty hieronta vähentää stressiä ja piristää mieltä.

–  Jo pelkkä kosketus ihollasi stimuloi hyvänolon hormonia, oksitosiinia, hän kertoo.

Ensi kerralla, kun takamuksen puutuminen yllättää, kokeile näitä kahta Krohnin suosittelemaa tekniikkaa.

Painepistetekniikka

Tähän tekniikkaan et tarvitse muuta kuin omat sormesi. 

 1. Asettaudu istumaan tuolille tai makaamaan lattialle.
 2. Avaa kätesi ja sormesi leveälle.
 3. Aseta peukalosi ristiluulle keskittyen vaakasuoraan linjaan aivan alaselän luontaisen notkon alle. Tällöin loput sormesi asettuvat lantion ympärille osoittaen eteenpäin.
 4. Paina peukaloilla ristiluuta jämäkästi ja pidä paine kolmen sekunnin ajan. Siirry lantiota kohti sentti sentiltä ja toista jokaisella pysähdyksellä kolmen sekunnin painallus.
 5. Toista kolme kertaa.

Tennispallotekniikka

Jos tarvitset syvempää rentoutusta pakaroillesi, voit kokeilla hierontaa tennispallon avulla. Jos sinulla on hierontapallo, sekin toimii.

 1. Asetu makuulle matolle tai jumppapatjalle. On tärkeintä, että sinun on mukava maata valitsemassasi paikassa.
 2. Aseta tennispallo toisen pakarasi alle. Aloita keskeltä pakaraa kohdasta, joka on kaikkein pehmein ja lihaisin.
 3. Pyöritä palloa kohti vastakkaista pakaraa.
 4. Hiljalleen rullaa pallo takaisin keskelle pakaraa riippuen siitä, kuinka paljon painetta haluat hieronnassasi antaa. Muista hengittää syvään ja vapauta hengitys painaessasi pakaraa tennispalloa vasten.
 5. Liikuta palloa hiljalleen pakaralla alueille, joissa tuntuu eniten kireyttä. Tiedät sen olevan kireä, jos hieronta kolottaa sitä.
 6.  Liikuttele palloa niin pitkään yhdellä pakaralla, kunnes tunnet sen lihasten kireyden helpottavan.
 7. Toista sama toiselle pakaralle.

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lue myös:

  Uusimmat