Mainos

Uusin Harry Potter livahti liian aikaisin myyntiin

Englanninkielinen Harry Potter and the Deathly Hallows löytyy ainakin itäsuomalaisen S-Marketin kirjaosastolta. Kirja on päätynyt massiivisista turvatoimista huolimatta nyt myös nettihuutokauppaan.

Ylihuomenna lauantaina ilmestyvän Harry Potter -kirjasarjan viimeistä osaa myydään jo Suomessa. Englanninkielinen Harry Potter and the Deathly Hallows löytyy ainakin itäsuomalaisen S-Marketin kirjaosastolta.

Kaupan henkilökunta vahvisti tiedon. Asiasta kertoo Yle. Se ei kuitenkaan tavoittanut liikkeen kirjamyynnistä vastaavaa henkilöä eikä toimitusjohtajaa.

Kaupasta kerrottiin, sinne toimitettiin uusia kirjoja tällä viikolla. Tuoreinta Potteria on ilmeisesti tullut tuon lastin mukana.

Harry Potter -sarjan viimeistä osaa on vartioitu mittavin turvatoimin. Kirjan maailmanlaajuinen julkaisuaika on lauantain vastaisena yönä kello kahdelta Suomen aikaa. Muutamilla suomalaispaikkakunnilla kirja myös tulee myyntiin jo aamuyöstä. Lisäksi kymmenet kirjakaupat eri puolilla maata avaavat ovensa lauantaina jo aamuseitsemältä.

Kirjan julkaisuaika on rikottu myös ainakin Yhdysvalloissa.

Verkkokauppa mokasi: Harry Potter jo eBayssä

Harry Potter and Deadly Hallows on päätynyt massiivisista turvatoimista huolimatta nyt myös nettihuutokauppaan.

Tällä viikolla kirja löytyi internetin syövereistä valokuvina ja PDF-tiedostoina, mutta myös kokonaisena alkuperäisenä kirjana eBay -nettihuutokaupasta. Nimimerkki willpc kauppasi kirjaa verkossa jo tiistaina, ja lupasi toimittaa kirjan ostajalle viimeistään perjantaiksi.

Todisteena hänen myynti-ilmoituksessaan oli kuva kyseisestä kirjasta ja päivän sanomalehdestä. Myyjä kertoi saaneensa kirjan ennakkotilauksen perusteella verkkokaupasta ilman sen kummempia kommervenkkejä. “Osta heti” -hintana kirjalla oli vielä tiistaina 250 dollaria.

Kirjan kustantaja on raivoissaan tapahtuneesta ja tutkii parhaillaan edellytyksiä ryhtyä oikeudellisiin toimiin verkkokauppaa vastaan. Kustantaja on maksanut maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia euroja kirjan suojelemiseksi juuri tällaisilta tapauksilta

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.