Uusi tutkimus vahvistaa: Light-limuissa piilee vakava terveysriski

Uuden tutkimustiedon mukaan keinotekoisesti makeutetut virvoitusjuomat voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia

Miamin Millerin sekä Columbian lääketieteellisten yliopistojen tutkimuksen mukaan dieettilimujen säännöllinen nauttiminen voi lisätä riskiä verisuonitukoksiin ja -sairauksiin sekä sydänkohtauksiin. Sen sijaan sokeripitoisten virvoitusjuomien nauttimisella ei tutkimuksissa näyttänyt olevan yhteyttä verisuoni- ja sydänongelmiin. Laajaan kymmenvuotiseen seurantatutkimukseen osallistui lähes 2600 henkilöä ja tutkimustulokset julkaistiin Journal of General Internal Medicine -lehdessä.

Tutkimuksen mukaan päivittäin dieettilimuja juoneiden riski sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin kasvoi 43 prosentilla verrattuna niihin testihenkilöihin, jotka eivät juoneet virvoitusjuomia lainkaan.

– Tutkimustuloksemme mukaan dieettilimujen päivittäisellä juomisella on yhteys vakaviin verisuoni- ja sydänongelmiin. On kuitenkin vielä epäselvää, mikä juomissa itse asiassa aiheuttaa terveysriskin. Jatkotutkimuksia siis tarvitaan vielä, tutkija Hannah Gardener totesi.

Dieettilimuja on aiemmin markkinoitu sokerilimuja terveellisempinä vaihtoehtona niiden kalorittomuuden vuoksi. Useat tutkimukset näyttävät kuitenkin nyt osoittavan makeutusaineista olevan enemmän haittaa kuin sokerista.

Lähde: MSNBC

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja