Mainos

Uusi tietokonemato aiheuttaa tuhoa

Uusi sähköpostin välityksellä leviävä tietokonevaiva saastutti eilen tuhansia tietokoneita pitkin maailmaa ja johti joidenkin yritysten sähköpostijärjestelmien sulkeutumiseen. "ExploreZip-madoksi" nimetty vaiva voi tuhota tartunnan saaneiden koneiden tiedostoja, mikä tekee siitä paljon vaarallisemman kuin oli Melissa-virus, joka tuli kuuluisaksi leviämisnopeudestaan mutta ei tuhovoimastaan.

ExploreZip tunnetaan matona eikä viruksena, koska se ei pysty kopioimaan itseään. Vaikka se ei pystykään kopioimaan itseään, se leviää asiantuntijoiden mukaan nopeaa vauhtia. Tietokoneiden turvallisuusasioihin erikoistuneen suomalaisyrityksen Data Fellowsin mukaan tartuntoja ovat saaneet tietokoneet Yhdysvalloissa, Saksassa, Ranskassa, Norjassa, Israelissa sekä Tsekinmaassa.

Tietokoneturvallisuusyritys Networks Associates antoi ExploreZipistä "suuri riski" -luokituksen, koska sen esiintymät kaksinkertaistuivat yhdessä yössä ja se on ilmaantunut jo tuhansiin tietokoneisiin. Yhtiö arvelee sen saaneen alkunsa Israelista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.