Mistä koti uudelle presidentille? Mäntyniemi menee remonttiin

Uusi tasavallan presidentti joutuu muuttaamaan väliaikaiseen virka-asuntoon, Kultarantaa remontoidaan, Mäntyniemi menossa remonttiin 1:45
Tämä presidentin virka-asuntojen remonteista tiedetään nyt

Mauno Koivisto muutti uutuutta hohtavaan Mäntyniemeen ensimmäisenä tasavallan presidenttinä 30 vuotta sitten. Nyt edessä on virka-asunnon remontti, sillä sen talotekniikka on käyttöikänsä päässä. 

Tasavallan presidentin kesäasunnolla Naantalissa ovat remonttityöt olleet käynnissä jo pitkään. Kultarannan päärakennus ja puisto olivat poissa käytöstä tänä kesänä ja sama on edessä ensi vuonna. 

Suunnitelmien toteutuessa päärakennus, puutarha ja puistoalue on kunnostettu vuoteen 2025 mennessä. 

Remontti kestää pari vuotta

Remontti on pian edessä myös Helsingin Meilahdessa. Mäntyniemi on ensimmäinen Suomen tasavallan presidentille rakennettu virka-asunto. Sen kunnostustyöt alkavat ensi vuonna ja valmista pitäisi olla 2026.

Sauli Niinistö perheineen ehtii kuitenkin muuttaa pois remontin alta. Kunnostustyöt alkavat vasta uuden tasavallan presidentin virkakaudella. Virkaanastujaisia vietetään ensi vuoden maaliskuussa.

TPK: Turvallisuussyistä ei kommentoida

Kultarannan ja Mäntyniemen remontit menevät siis osittain päällekkäin, ja uudelle presidentille järjestetään virka-asunnoksi erillinen väistötila.

Tasavallan presidentin kansliasta ei turvallisuussyihin vedoten voitu vielä antaa vastausta, missä väliaikainen virka-asunto tulee olemaan.

Yksi vaihtoehto voisi olla esimerkiksi valtioneuvoston edustuskartano Königstedt Vantaan Seutulassa.

Presidentti Mauno Koivisto puolestaan asui lähes molemmat presidenttikautensa Presidentinlinnassa ennen Mäntyniemen valmistumista

Koivisto majoittui Valtion vierastaloon

Vuonna -86 Koivisto joutui itse Presidentinlinnasta evakkoon virkamieslakon takia. Hän majoittui tuolloin Valtion vierastaloon. Presidentti saapui vierastalolle itse autoa ajaen, sillä myös hänen autonkuljettajansa oli lakossa. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat