Uusi F1-talli Super Aguri korostaa japanilaisuutta

Formula ykkösten uusimman tallin Super Agurin juuret ovat vahvasti japanilaiset, vaikka tehdas sijaitseekin Brittein saarilla.

- Olemme japanilainen talli, se on erittäin tärkeää. Emme ole missään määrin Hondan B-talli. Meidän tavoitteenamme on nostaa Japanin 'nouseva aurinko' palkintopallin yläpuolelle, tallin omistaja Aguri Suzuki maalaili viitaten Japanin lippuun.

Japanilaisuutta tuo rengastoimittaja Bridgestone sekä moottorintoimittaja Honda. Myös sponsorirahaa lienee luvassa Japanista, vaikkei Suzuki asiasta vielä tarkemmin kertonutkaan. Menestyksekkään F1-tallin pyörittäminen maksaa vuositasolla satoja miljoonia euroja.

- Minulla ei ole sellaisia rahoja, joten sponsorisopimukset ovat tallille elintärkeitä. Olemme käyneet keskusteluja useiden potentiaalisten tukijatahojen kanssa, Suzuki tyytyi toteamaan.

Tallin kuljettajapäätöksiä ei ole vielä tehty.

- Meillä saattaa ajaa kaksi tai yksi japanilaista kuljettajaa, mutta toisaalta saatamme valita kaksi ulkomaalaista kuljettajaa. Tällä hetkellä meillä on kilpailu aikaa vastaan, joten muut asiat ovat tärkeysjärjestyksessä edellä, Suzuki totesi kuljettaja-asioista.

Super Aguri -tallin päämaja sijaitsee Tokiossa, mutta tehdas Englannin Leafieldissa entisen Arrows-tallin tiloissa.

Super Aguri pyrkii mukaan formuloihin jo ensi kaudeksi, mutta osallistumislupaa joudutaan odottamaan joulukuun alkuun asti.

(MTV3-Reuters)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja