Mainos

Uudet junien opastinlaitteet ovat vielä herkkiä ukkosilmoille

Junat eivät yleensä juuri salamoinnista piittaa, tänä kesänä tilanne on ollut toinen. Matkustajien hermoja on koeteltu lukuisilla myöhästymisillä. Ongelmat johtuvat meneillään olevista asetinlaitetöistä, ja niitä riittää koko loppukesäksi.

Tavallisesti synkinkään ukkospilvi ei junan kulkua juuri häiritse. Tänä kesänä ukkoset ovat pysäytelleet junia eri puolilla Suomea, etenkin Riihimäen ja Hämeenlinnan seudulla. Pahimmillaan myöhästymiset ovat olleet parin tunnin luokkaa. Selitys löytyy meneillään olevista asennustöistä.

Teknisen yksikön päällikkö Markku Nummelin Ratahallintokeskuksesta selittää, että koekäytössä olevassa uudessa turvalaitejärjestelmässä eivät ole kaikki ylijännitesuojaukset vielä valmiita. Niinpä kun salama iskee, tietoliikenneyhteyksiin syntyy ylijännitteitä. Tieto ei kulje ja junaa ohjaava opastin häkeltyy. Opastimet toimivat kuitenkin siten, että ne menevät häiriötilanteessa automaattisesti punaisiksi. Tämä tietysti myöhästyttää junia, kertoo Markku Nummelin.

Uusien ohjauslaitteiden ukkossuojauksia ei saada valmiiksi vielä tämän kesän aikana, joten jos ukkoset jatkuvat, jatkuvat myös junien myöhästelyt. Tähän mennessä ukkoseen liittyviä viivästyksiä on kertynyt kolmen normaalikesän verran.
(MTV)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.