Mainos

Uudenlainen DVD lupaa 1000 vuoden keston

Yhdysvaltalainen yritys on kehittänyt uudenlaisen poltettavan dvd-levyn, jolle yritys lupaa tuhannen vuoden kestoajan. Nykyisten poltettavien dvd-levyjen kestoaika saattaa olla yllättävän lyhyt, joissakin tapauksissa vain muutamia vuosia. Esimerkiksi kaupasta ostettujen DVD-elokuvien käyttöikä on kuitenkin pitempi, sillä ns. massamonistetut levyt on vamistettu erilaisella tekniikalla.

Tiedon säilyminen DVD:llä

Cranberry yrityksen kehittämä Diamondisc -niminen levy koostuu kiven kaltaisista synteettisistä materiaaleista. Levyltä on karsittu muovia ja muita ongelmia aiheuttavia materiaalia. Asiasta kertoo Tietokone -lehti verkkosivuillaan.

Mitään halpaa lystiä tietojen pitkäaikainen turvaaminen ei kuitenkaan ole. Polttava soitin ja 150 tyhjää levyä maksaa nimittäin noin 3300 euroa. Mikäli omalle polttavalle asemalle ei ole tarvetta, voi levyjä myös teettää erillistä maksua vastaan.

Ja sitten vaan sana kiertämään jälkipolville, että tarkkailevat tietojen säilymistä. Toivottavasti kuluttajansuoja-asiat toimivat myös 900 vuoden päästä, jos levy meneekin käyttökelvottomaksi ennen aikojaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.