Mainos

Uuden Suomen perillinen kelpaa lukijoille

Sanomalehti Uuden Suomen perillinen uusisuomi.fi on aloittanut tänään verkkolehtenä. Käyttäjille ilmainen, riippumaton julkaisu ilmestyy internetissä osoitteessa www.uusisuomi.fi. Jo ensimmäisenä päivänä sivustolla kävi tuhansia lukijoita.

Mediamaailmassa kuului tänään historian siipien havinaa, kun maineikas Uusi Suomi aloitti ilmestymisen vuosien tauon jälkeen. Tällä kertaa lehti ilmestyy netissä. Ensimmäisenä päivänä uusvanhaa lehteä klikattiin päätoimittaja Markku Huuskon mukaan auki tuhansia kertoja.

-Parhaimmillaan sivuilla on ollut jopa 3000 yhtäaikaista selaajaa, Huusko kiittelee.

Lehden saama lukijapalaute on ollut myönteistä. Lukijat ovat kiitelleet lähinnä sitä, että lehti ylipäänsä alkoi taas ilmestyä.

Uuden Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kuvaili lehden ensimmäisen ilmestymispäivän tunnelmiaan upeiksi ja osin jopa liikuttuneiksi.

-Päivän aikana on ollut aika paljon tunteita pelissä. Kun painoimme nappia kello 10 aamulla, meillä oli täällä muun muassa Uuden Suomen vanhat päätoimittajat Jyrki Vesikansa ja Jarmo Virmavirta. He olivat todistamassa tätä historiallista hetkeä.

Tulevaisuuden suunnitelmista Huusko mainitsee videotuotannon.

-Tuomme taatusti videoita palveluumme. Meillä on siihen jo tekniset valmiudet olemassa. Lähtökohtana tässäkin kuitenkin on, että videoita ei laiteta sivuille videoiden vuoksi, vaan silloin kun niissä on sisältöä.

Uuden Suomen printtiversiota päätoimittaja ei vielä lupaa.

-Sitä ei ole näköpiirissä, mutta se ei missään nimessä ole myöskään pois suljettu. Teknologiahan voi kehittyä tulevina vuosina myös printtauspuolella tavalla, jota me emme tänä päivänä edes tiedä. Eli kuva printistä voi olla parin kolmen vuoden kuluttua ihan toisenlainen, mitä se on tällä hetkellä.

Nettilehti on käyttäjille ilmainen, mutta se on kirjautumisen takana. Päätoimittaja Huusko kuvaa lehden linjaa riippumattomaksi, suomenmieliseksi ja isänmaalliseksi ja sen erityisiksi osaamisalueiksi politiikan, kansainväliset asiat, kulttuurin, ympäristön ja rahan. Myös työelämä, vapaa-aika sekä ruoka ja terveys noteerataan.

Nettilehdessä työskentelee alle kymmenen toimittajaa. Lehden aineiston he toimittavat muun muassa STT:n, Arvopaperilehden, moskova.infon, Finfoodin ja Urheiluviikon verkkoaineistoista. Verkkolehti haluaa yli 30 kirjoittajan voimin herättää myös kansalaistasolla keskustelua.

Sanomalehti Uusi Suomi lopetettiin vuonna 1991. Pörssimiljonääri Niklas Herlin osti viime keväänä Uuden Suomen julkaisuoikeudet ja tavaramerkit ja perusti verkkolehteä julkaisemaan Kustannusosakeyhtiö Uuden Suomen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.