Mainos

Uuden ministerin Anne-Mari Virolaisen perhettä kohtasi suuri suru vuonna 2005 – esikoistytär menehtyi harvinaiseen sairauteen

2:07

Eilisen ministeriruletin seurauksena ulkomaankauppa- ja kehitysministerin paikalle valittiin lietolainen kokoomusedustaja Anne-Mari Virolainen. Eduskunnassa Virolainen tunnetaan tunnollisena ja arvostettuna kansanedustajana.

Anne-Mari Virolainen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Hän on toiminut Kokoomuksen edustajana eduskunnan suuressa valiokunnassa vuodesta 2011 lähtien. Vuoden 2015 vaalien jälkeen Virolainen valittiin tämän yhden eduskunnan tärkeimmän valiokunnan puheenjohtajaksi.

Hän on myös Kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Vahtimestari-äidin ja poliisi-isän esikoinen

Virolainen syntyi vuonna 1965 itsenäisyyspäivän aattona, 5. joulukuuta Turun Heidekenilla. Hän oli vahtimestari-äidin ja poliisi-isän esikoinen, pikkusisko syntyi perheeseen kolme vuotta myöhemmin.

Virolainen kertoo kotisivuillaan haaveilleensa opettajan ammatista, mutta Ruotsissa vietetyn au pair -vuoden jälkeen hän innostui hakemaan Turun kauppakorkeakouluun. 

Esikoistytär menehtyi harvinaiseen sairauteen

Virolaisen aviomies, ortopedi Petri Virolainen työskentelee Tyksin sairaalajohtajana. He tapasivat jo opiskeluaikana, hääpäivää pariskunta vietti helluntaina 1989. 

Perheen lapset ovat syntyneet kolmen vuoden välein. Esikoistytär Iina syntyi kesällä 1990, poika Oskari keväällä 1993 ja nuorimmaisin Linnea helmikuussa 1996. 

Virolaisten perhettä kohtasi suuri suru vuonna 2005, kun esikoistytär Iina menehtyi. Tytär oli sairastunut ekaluokkalaisena erittäin harvinaiseen, vakavaan keskushermostosairauteen, joka johti kehitysvammaan ja tyttären varhaiseen kuolemaan.

LINCL (Jansky-Bielshowskyn oireyhtymä) eteni nopeasti. Virolainen kiittää kotisivuillaan isovanhempiaan ja muita hoitajia korvaamattomasta avusta, jonka avulla he pystyivät hoitamaan tytärtään kotona sairauden loppuvaiheeseen asti.

Tyttären sairastuminen vei Virolaisen mukaan kunnallispolitiikkaan. Hän kertoo käyneensä läpi vaikeita asioita kotikuntansa kanssa.

– Silloin päätin ryhtyä muuttamaan maailmaa omatoimisesti tai ainakin kokeilemaan sitä. Hienon vaalituloksen ansiosta nousin ilokseni Liedon kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi, Virolainen kirjoittaa kotisivuillaan.

Kansainvälistä kokemusta

Virolaiset ovat tehneet uraa ja asuneet myös ulkomailla. Kun perheen nuorin tytär oli vain muutaman kuukauden ikäinen, koko perhe muutti Yhdysvaltoihin. Petri Virolainen oli saanut post doc –tutkijan paikan Johns Hopkins -yliopistosairaalasta Baltimoresta. 

Anne-Mari Virolainen on toiminut monenlaisissa markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija- ja johtotehtävissä. Hän on muun muassa työskennellyt Telian, Soneran, Mainostoimisto Satumaan ja Viestintätoimisto Eurofactsin palveluksessa. 

Huhtikuussa 2015 Virolainen valittiin pohjoismaisen kansalaisyhteistyön keskusliiton Pohjola-Nordenin puheenjohtajaksi.

Virolaisesta tulee nyt kolmas kokoomuslainen ulkomaankauppaministeri saman vaalikauden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja