Mainos

Uuden hallituksen veroratkaisuihin vauhtia palkkaraamista

Hallitusratkaisua vauhditetaan keskusjärjestöjen palkkaraamineuvotteluilla. MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan uusi hallitus haluaisi tietoja palkkakehityksestä ennen syksyn budjettiriihtä ja veroratkaisuja.

Työmarkkinapiireissä puhutaan "huomenlahjasta" eli keskusjärjestöjen yhdessä neuvottelemasta talousnäkemyksestä tai -sopimuksesta, jolla helpotetaan uuden hallituksen tietä. Kyseessä olisi kuitenkin selvästi tupoa tai niin sanottua palkka-ankkuria väljempi yhteisnäkemys palkkakehityksen rajoista.

Syksyllä päättyvät monet tärkeät palkkasopimukset, kuten laaja metallialan sopimus, mikä vaikeuttaa talous- ja inflaationäkymien arviointia hallitusneuvotteluissa Säätytalolla.

– Säätytalon suunnalta ei ole tullut mitään erityisiä toiveita. Varmasti hallitusneuvottelijat toivovat vakaita työmarkkinoita ja työllisyyttä edistäviä toimia, tyytyi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanomaan.

Talouslinjauksen vastalahjaksi uusi muodostettava hallitus tarjoaa palkansaajille myönteisiä veroratkaisuja.

Hallitusohjelmaan on tulossa ylimalkainen lause työurien jatkamisesta. Myös siinä riittää keskusjärjestöille neuvoteltavaa lähivuosiksi.

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Kymmenen uutiset 16.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.