Mainos

Useita kuollut iranilaisleirin miehityksessä Irakissa

Irakin joukkojen ja Iranin maanpaossa elävien iranilaisten yhteenotoissa Irakissa on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä. Toista päivää jatkuvissa yhteenotoissa iranilaisen oppositioryhmän leirillä on paikallisen kuvernöörin mukaan haavoittunut yli 450 ihmistä.

Irakin joukot miehittivät Kansan mujahedin -ryhmän leirin eilen. Irakissa majaansa pitäneet 3500 kapinallista perheineen saivat turvapaikan Ashrafin leiristä Saddam Husseinin valtakaudella Irakin ja Iranin sodan aikana. Iran ja Yhdysvallat luokittelevat Kansan mujahedinin terroristijärjestöksi. Iran syyttää ryhmää useista poliittisista salamurhista, ja on ottanut iuutiset kapinallisleirin miehityksestä lämpimästi vastaan.

Kapinalliset ovat sanoneet olevansa valmiita palaamaan Iraniin, elleivät he joudu kidutetuiksi tai tuomituiksi siellä. Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Ian Kelly vakuutti, ettei Irakin hallitus luovuta ryhmän jäseniä maahan, jossa on syytä pelätä vainoa. Irakin hallitus on vakuuttanut, ettei se pakota kapinallisia palaaman kotimaahansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.