Mainos

Useita ihmisiä yhä kateissa Perun lentoturmassa

Amazonin viidakkoon yöllä pakkolaskun tehneessä koneessa oli kaikkiaan lähes sata ihmistä. Heistä ainakin 41 ihmistä sai maahansyöksyssä surmansa.

Useita ihmisiä on yhä kateissa Perussa lentokoneen pakkolaskun jäljiltä. Paikallisten viranomaisten mukaan ainakin 41 ihmistä sai surmansa, kun Perun valtiollisen Tans Peru -lentoyhtiön kone teki yöllä pakkolaskun viidakkoon maan koillisosassa. Läheisessä sairaalassa hoidettiin 57 matkustajaa, jotka selvisivät onnettomuudesta hengissä.

Onnettomuuteen joutunut Boeing 737-200 -mallinen kone oli matkalla pääkaupungista Limasta kohti Iquitosin suorittua lomakohdetta. Sen kyydissä oli onnettomuushetkellä 92 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Kone yritti tehdä pakkolaskun kovassa myrskyssä ja oli vain muutaman kilometrin päässä Pucallpan lentokentältä, kun se syöksyi Amazonin viidakkoon lentokentän lähelle.

Asiantuntijoiden mukaan poikkeuksellisen kova tuulenpuuska tarttui koneeseen, eikä lentäjillä ollut paljoakaan tehtävissä. Poliisin mukaan kone hajosi maahansyöksyssä kahteen osaan, ja sen etuosa syttyi tuleen.

- Eloonjääneet ovat istuneet koneen takaosassa. He onnistuivat pääsemään ulos ja kävelemään rämeen halki läheiselle tielle, kertoi Pucallpan kaupungin poliisiviranomainen Johnny Luna.

Onnettomuuskoneessa oli Tans Peru -yhtiön mukaan ainakin 16 ulkomaalaista, joista kuuden amerikkalaisen ja kahden italialaisen tiedetään selvinneen hengissä. Kuusi amerikkalaista olivat perulaistaustaisia Yhdysvaltain kansalaisia. Muiden ulkomaalaisten kohtalosta ei ollut vielä illalla tietoa. Koneessa oli tiettävästi myös ainakin espanjalainen, kolumbialainen ja australialainen matkustaja.

Perun onnettomuus oli jo viides tuhoisa lento-onnettomuus maailmassa tässä kuussa. Yhteensä onnettomuuksissa on saanut surmansa lähes 400 ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.