Mainos

Useat tapaavat lähestymiskiellosta huolimatta

Moni lähestymiskieltoa hakenut tapaa väkivaltaista puolisoaan kiellosta huolimatta. Pääkaupungin Turvakodin toiminnanjohtaja kertoo, että alistettu puoliso haluaa näin yrittää kontrolloida väkivallantekijää.

- Valitettavaa, mutta uhri haluaa pitää väkivaltaisen ihmisen niin sanotusti hyvällä tuulella ja ymmärrettävissä kontakteissa itseensä, kertoo toiminnanjohtaja Karola Grönlund.

Ihmisellä, jota on vuosia tai jopa vuosikymmeniä pahoinpidelty, on vaurioitunut itsetunto ja omanarvontunto. Grönlund kertoo, että näiden asioiden kanssa tehdään runsaasti töitä turvakodeissa.

- Tällainen ihminen ei näe, että hänen unelmillaan olisi mitään arvoa, vaan hän suorittaa elämäänsä toisen ihmisen toiveiden mukaan.

Grönlund kertoo, että lähestymiskieltoa ei aina uskalleta hakea, koska pelätään sen johtavan vielä pahempaan tilanteeseen. Samasta syystä lähestymiskiellon rikkomisesta ei aina uskalleta ilmoittaa poliisille.

Uudenvuodenaattona viisi ihmistä ja itsensä tappanut Ibrahim Shkupolli oli lähestymiskiellossa entiseen naisystäväänsä. Kuitenkin poliisin tietojen mukaan ex-naisystävä ja Shkupolli olivat lähentyneet viime aikoina.

Katso Hanna Ruokankaan juttu (Kymmenen uutiset 3.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.