Mainos

Useat suomalaiset tennispelaajat kokeneet seksuaalista häirintää – SUEK:n selvityksen tulokset julki

26:00
Tulosruudun selvitys tenniksen häirintätapauksesta viime lokakuulta.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK julkaisi keskiviikkona selvityksensä suomalaisten tennispelaajien kokemasta seksuaalisesta häirinnästä. Selvitys kohdistui vuosina 2008-2018 kansainväliseen kilpailutoimintaan osallistuneisiin pelaajiin.

Selvitykseen vastasi 92 pelaajaa, joista 15 vastasi kokeneensa tai havainneensa seksuaalista häirintää. Lähes kaikki esille tulleet häirintätapaukset sijoittuivat useiden vuosien päähän.

Seksuaalista häirintää kokeneita oli seitsemän, jotka kaikki olivat naisia. Pääasiassa häirintä tapahtui sanallisesti, sanattomasti tai puhelimitse, mutta kaksi naispelaajaa oli kokenut fyysistä itsemääräämisoikeutta loukkaavaa häirintää mieshenkilöiltä. 

– Jokaiseen häirintäepäilyyn pitää suhtautua vakavasti, niihin tulee puuttua ja ne täytyy selvittää. Tilanteet ovat usein haastavia, mutta molempia osapuolia tulee kuulla sekä asian etenemiseen on järjestettävä seuranta, tutkija Johanna Hentunen sanoo SUEK:n tiedotteessa.

Selvityshankkeen taustalla on MTV Uutisten viime lokakuinen uutinen siitä, että suomalaista tennisvalmentajaa epäillään alaikäisen pelaajan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tämän jälkeen Suomen tennisliitto asetti epäillyn valmentajan toimintakieltoon

– Selvityksen perusteella urheilussa tarvitaan selkeät järjestelmät, joilla puututaan ja käsitellään häirintätapausepäilyjä. Jokainen toimija, joka havaitsee epäasiallista käytöstä, on velvollinen joko puuttumaan siihen tai raportoimaan asiasta, SUEK:n pääsihteeri Teemu Japisson sanoo.

Suomen Tennisliiton SUEK:lta tilaama selvitys toteutettiin sähköisenä kyselytutkimuksena joulukuun 2018 ja maaliskuun 2019 välisenä aikana. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja