Mainos

USA torjui P-Korean Japani-vaatimuksen

Yhdysvallat ei aio suostua Pohjois-Korean vaatimukseen maan ydinohjelmaa koskevista neuvotteluista. Pohjois-Korea haluaisi sulkea neuvotteluista Japanin pois.

Yhdysvallat torjui myöhään illalla Pohjois-Korean vaatimuksen, jonka mukaan Japani ei saisi enää osallistua Pohjois-Korean ydinohjelmaa koskeviin neuvotteluihin.

- Japani on Pohjois-Korean naapuri ja sillä on vaalittavanaan elintärkeitä etuja sekä ydinohjelman osalta että muissa kysymyksissä, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Richard Boucher. Boucher tähdensi, että Pohjois-Korean pyrkimys kehittää ydinaseita on suuri huolenaihe naapurimaille ja maan ydinohjelmasta on vastaisuudessakin keskusteltava yhdessä muun muassa Japanin kanssa.

Pohjois-Korea ilmoitti aiemmin eilen, ettei Japania voida enää pitää luotettavana neuvottelukumppanina, sillä maa oli tuonut neuvotteluihin kahdenvälisiä asioita. Japani kommentoi heti ilmoitusta sanomalla, että kyse on monenkeskisistä neuvotteluista eikä Pohjois-Korealla ole oikeutta päättää, ketkä niihin osallistuvat.

Kuuden maan - Yhdysvaltain, Kiinan, Venäjän, Koreoiden ja Japanin - edustajat neuvottelivat Pohjois-Korean ydinohjelman aiheuttamasta kriisistä Pekingissä elokuussa. Neuvotteluiden on odotettu jatkuvan lähitulevaisuudessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.