Mainos

USA:ssa synnytyskuolemat yhtä yleisiä kuin kehitysmaissa

Amerikkalaiset naiset menehtyvät raskauksiin ja synnytyksiin yhä useammin. Amnesty International -järjestön julkistaman tuoreen raportin mukaan kuolemantapausten määrä on kaksinkertaistunut viimeksi kuluneiden kahdenkymmenen vuoden aikana.

Nykyisin 13,3 amerikkalaista naista kuolee 100 000:ta synnytystä kohden. Tämä on samaa luokkaa kuin joissain kehitysmaissa.

- Naisten ei pitäisi kuolla maailman rikkaimpana pidetyssä maassa komplikaatioihin, jotka olisivat hoidettavissa, Amnestyn johtaja Larry Cox sanoo.

Suurimpana syynä tilanteen heikkenemiseen on terveydenhuollon puute raskausaikana. Erityisesti etnisiin vähemmistöihin kuuluvat ja vähävaraiset naiset ovat vailla sairausvakuutusturvaa ja siis myös terveydenhuoltoa.

Raportin mukaan vain joka neljäs raskaana oleva nainen saa asianmukaista hoitoa raskauden aikana. Puolet kuolemantapauksista voitaisiin välttää asianmukaisella seurannalla.

Amnesty on lisäksi huolissaan siitä, ettei presidentti Barack Obaman ajama terveydenhuollon uudistus välttämättä kohenna raskaana olevien hoitoa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.