USA: Saddamin tuomio "merkittävä virstanpylväs"

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on puolestaan tuominnut Saddamin oikeudenkäynnin sanoen, että se oli puutteellinen.

Saddam Husseinin ja hänen kanssasyytettyjensä saamat tuomiot ovat "merkittävä virstanpylväs" Irakille, totesi Yhdysvaltain Bagdadin-suurlähettiläs Zalmay Khalilzad.

Khalilzadin mukaan tuomiot ilmentävät irakilaisten tahtoa saattaa entiset johtajat vastaamaan teoistaan.

Britannia ilmaisi tyytyväisyytensä tuomioista. Ulkoministeri Margaret Beckett sanoi pitävänsä tervetulleena sitä, että Saddam Hussein ja muut syytetyt joutuivat oikeuden eteen vastaamaan rikoksistaan.

- Saddam Husseinin hallinto syyllistyi kauhistuttaviin rikoksiin. On oikein, että tällaisista rikoksista epäillyt joutuvat oikeuteen, sanottiin Beckettin lausunnossa.

Irakin pääministerin Nuri Al-Malikin edustaja Ali al-Dabbagh sanoi Saddamin saaneen ansionsa mukaan.

Amnesty tuomitsi Saddamin oikeudenkäynnin

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuomitsi sunnuntaina Irakin entisen presidentin Saddam Husseinin kuolemantuomion.

Kuolemantuomiota vastustava järjestö katsoi, että oikeudenkäynti Saddamia ja muita syytettyjä vastaan oli monilla tavoin puutteellinen. Amnestyn mukaan Irakin entisiä johtajia tuominneen oikeusistuimen olisi pitänyt vahvistaa Irakin kehitystä oikeusvaltioksi. Nyt näin ei käynyt, vaan oikeudenkäynti oli järjestön mukaan "puutteellinen ja epäoikeudenmukainen".

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat